تاریخ : دوشنبه, ۱۰ دی , ۱۴۰۳ Monday, 30 December , 2024
15
محمد گلریز

دولت سیزدهم جان دوباره ای به هنر می دهد

  • کد خبر : 21931
  • ۰۷ دی ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۶
دولت سیزدهم جان دوباره ای به هنر می دهد
آقای محمد گلریز که نام او در آرشیو شنیداری مردم و در عرصه سرود‌ها و ترانه‌های انقلابی با عنوان خواننده سرود‌های انقلابی گره خورده، طی بیش از سه دهه، عمده فعالیت هنری خود را در خدمت به هنر موسیقی انقلابی کشور متمرکز کرده و خود را هنرمندی متعهد به آرمان‌های انقلابی می‌داند.

به گزارش خبرگزاری شنو، در این گفت وگو با «آقای محمد گلریز» که نام او در آرشیو شنیداری مردم و در عرصه سرود‌ها و ترانه‌های انقلابی با عنوان خواننده سرود‌های انقلابی گره خورده است، به آهنگ انقلاب و موسیقی ایران می پردازیم. او خود را هنرمندی متعهد به آرمان‌های انقلابی می‌داند و طی بیش از سه دهه، عمده فعالیت هنری خود را در خدمت به هنر موسیقی انقلابی کشور متمرکز کرده است.

چرا از مدتی قبل کم‌کار شده اید؟

محمد گلریز در پاسخ به این پرسش که چرا از مدتی قبل کم‌کار شده است؟ گفت: کم کار نشده ام و تا نفس دارم برای ایران و انقلاب خواهم خواند. اما دشمنان ما زمانی که در همه عرصه‌ها جنگ با ملت ایران را باختند. رو به جنگ فرهنگی آوردند تا ذهن جوانان را مسموم کنند. این امر با تبلیغات گسترده‌ای همراه شده است. اگر برخی باور دارند که موسیقی انقلابی کمرنگ شده فقط تحت تاثیر این تبلیغات مسموم بوده است.
اما معتقدم در دولت جدید نگاه انقلابی به هنر متمرکزتر و جان تازه‌ای بر کالبد هنر انقلابی دمیده خواهد شد. این دولت هنر انقلابی به‌ویژه موسیقی را احیا خواهد کرد.
محمد گلریز همچنین درباره تفاوت سرود و آواز گفت: سرود آهنگی است که ملودی آن روی اشعار ملی و میهنی و حماسی ساخته شده. که غرور ملی و میهنی شنوندگان را برمی‌انگیزد. اشتیاق فراوان وطن‌پرستی را در روح و جان مخاطبان برانگیخته می‌کند.
گلریز افزود: آواز هرچند ممکن است همان حال و هوای سرود را در برانگیختن احساس و غرور ملی ایجاد کند. اما یکی از مشکل‌ترین شاخه‌ها در موسیقی است. که نیاز مبرمی به تسلط خواننده به گوشه‌ها و ردیف‌ها و دستگاه‌های موسیقی دارد. به بیان دیگر آواز کارکردی عموما متفاوت با سرود دارد.

آهنگ یا آواز انقلابی باید تداعی و بیان کننده مسائل مرتبط به انقلاب اسلامی باشد

خواننده موسیقی سنتی و پاپ تفاوت آهنگ‌های انقلابی با آهنگ‌های حماسی را چنین بیان می‌کند. آهنگ یا آواز انقلابی باید تداعی و بیان کننده مسائل مرتبط به انقلاب اسلامی باشد. چه در موسیقی و ملودی و چه در ترانه مثلا آهنگ خمینی‌ای امام، ای مجاهد شهید مطهر. اما آهنگ حماسی وظیفه تهییج و روحیه بخشی به رزمندگان دوران هشت سال دفاع مقدس یا روحیه بخشی به مردم را دارد نظیر آهنگ خجسته باد این پیروزی.
محمد گلریز راز موفقیت یک خواننده در اجرای موسیقی را همان اشتیاق و تعهد او می‌داند. که اگر این عناصر در یک هنرمند وجود نداشته باشد اثر ندارد.  به قول معروف باید از دل برآید تا بر دل نشیند.
انتهای پیام/
ثبت امتیاز
لینک کوتاه : https://shenonews.ir/?p=21931

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.