به گزارش خبرگزاری شنو، کتاب «انسان و موسیقی در گذرگاه تاریخ» به دو وجه غالب میپردازد، وجه اول نگاهی به زیستشناسی و مراحل تکامل زیستی انسان است و دیگری نگرشی به تکامل فرهنگی و ارتباط آن با موسیقی و زبان.
مولف کتاب معتقد است که در این زمینه کتابها و منابع متعددی وجود دارد که بیشتر مخاطبان آنها خاص است. هدف ما جلب مخاطبان «عام» برای پی بردن به ریشههایشان است. در بستر این هدف، هنر و نقش آن در تداوم فرهنگها، شناسایی نقش موسیقی در سیر تکاملی بشر، ورود به جنبههای مختلف موسیقی نهفته است.
اهداف دیگری که این کتاب دنبال میکند در مورد «هنر غار» است که شامل نقاشی، کندهکاری و مجسمه سازی و تکامل آن و نقش آن در زندگی بشر است و نیز برجسته کردن نقش«هنر» و «هنرمند» و ارزش نهادن به آنها در جوامع بشری و ارزش نهادن به هنر بویژه موسیقی در زندگی روزمره، بهخصوص در لحظات و ایام پر استرس -نکتهای که هم اکنون در مقابله با موجهای اضطرابزای ناشی از یورش بیماری همهگیر کرونا در فضای مجازی شاهد آن هستیم- از دیگر اهداف مولف در نگارش این کتاب است.
همچنین ارج نهادن به هنر در کاهش عوارض پیشرفتهای تکنولوژیک، ضمن ارزش نهادن به این پیشرفتها، ایجاد سوال در ذهن مخاطب برای پیگیری مطالب کتاب چه در فضای حقیقی (کتابخانهها، برخوردهای اجتماعی) و چه در فضای مجازی برای یافتن پاسخهای قانع کننده، رعایت کردن «وجه اختصار» در کتاب برای رعایت حوصله مخاطب و معرفی منابع معتبر برای پیگیری و نیز بررسی نقش مهم موسیقیدرمانی در طب امروزین با درنظرگرفتن گذشته پربار آن و بررسی اثرات موسیقی در مغز، به ترتیب از اهداف مهم مد نظر مولف هستند.
نویسنده کتاب معتقد است: برای ما مهم «گشتن» و «یافتن» در ذهن مخاطب است. مهم نیست که با ما هم عقیده باشد یا نباشد. مهم علاقهمند کردن مخاطب به کتاب و کتابخوانی است.
مقالات و کتابهای متعددی درباره «انسان در گذرگاه تاریخ» و «موسیقی در گذرگاه تاریخ» به نگارش درآمده ولی کمتر مییابیم بازگشایی گره تابیده شده انسان و موسیقی را که در کتاب «انسان و موسیقی در گذرگاه تاریخ» اثر گیتی فهیمی که از سوی انتشارات گنج دانش با قیمت ۶۵۰۰۰ تومان طی روزهای گذشته راهی بازار نشر شده سعی شده است که این پیوند برقرار شود. آنگونه که مولف یادآور شده عواید مالی این کتاب برای بچههای سرطانی یا کار خیر صرف خواهد شد.