به گزارش خبرگزاری شنو، روز گذشته سهشنبه بیستم آبان ۱۳۹۹ یادداشتی به قلمِ میدیا فرجنژاد منتشر شد که خطاب به مدیرکل دفتر موسیقی بود. در این یادداشت انتقادهایی به مسئولان موسیقی کشور مطرح شده بود که نسبت به اوضاع اهالی موسیقی در دوران بد اقتصادی و شیوع ویروس کرونا بیاهمیتاند.
از صبح امروز اما معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دست به کار شده و خبرهایی را منتشر کرده است. خبرهایی که نشان از فعالیتهای دفتر موسیقی دارد!
یکی از این خبرها درباره آمارِ صدور مجوزهایی بود که برای اهالی موسیقی صادر شده است. در این خبر اما هیچ اشارهای به حمایتهایِ مالیِ دفتر موسیقی از آثار منتشر شده نشده بود. این یعنی دفتر موسیقی بنگاهی برای صدور مجوز است و هیچ حمایتی از تولید آثار موسیقیِ ایرانی و موسیقی نواحی و دیگر موسیقیهای فاخر ندارد.
در خبر دومی که صبح امروز از سوی معاونت هنری وزارت ارشاد منتشر شد، اینگونه آمده است:
«دفتر موسیقی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در قالب تفاهم نامهای با ادارات کل ارشاد استانها، مبلغ ۳ هزار و ۲۰۰ میلیون ریال به انجمنهای موسیقی اختصاص میدهد. این اقدام در راستای حمایت از هنرمندان موسیقی کشور به دلیل مشکلات پیش آمده در شیوع ویروس کرونا صورت میگیرد. مبلغ مورد نظر برای ۳۲ شعبه انجمن موسیقی ایران در مراکز استانی در نظر گرفته شده است.»
دقت کنید در این خبر برای بزرگنمایی و به نوعی فریبِ آنیِ مخاطبان، به جای نوشتنِ ۳۲۰ میلیون تومان، از ۳ هزار و ۲۰۰ میلیون ریال استفاده شده است.
این اقدام از سوی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دفتر موسیقی انجام شده است تا حمایتِ اندکِ خودشان را به نوعی بزرگنمایی کنند.
در اوضاع اقتصادیِ کنونیِ کشور ۳۲۰ میلیون تومان رقمی بسیار ناچیز است که با آن شاید بتوان یک خودرویِ سواری خرید و آن را به تمام اهالی موسیقی ایران تقدیم کرد!
به راستی سهم اهالی موسیقی از بودجهی کشور ۳۲۰ میلیون تومان است؟ این رقم وقتی بین ۳۲ انجمن موسیقی در مراکز استانها تقسیم شود به هر کدامشان حدود ۱۰ میلیون تومان میرسد. البته ذکر این نکته هم لازم است که در برخی استانها علاوه بر شهرهای مرکز استان، برخی شهرها هم دفتر انجمن دارند که با احتساب این دفاترِ زیرمجموعهی استانی، رقمی که به هر کدام از دفاتر انجمن موسیقی میرسد کمتر از ۱۰ میلیون تومان خواهد بود.
حال تصور کنید در هر استان ۲۰۰ هنرمند موسیقی وجود داشته باشد و انجمنها بخواهند به صورت مساوی این رقم را بین اهالی موسیقی تقسیم کنند. در این صورت به هر هنرمندِ حاضر در عرصه موسیقی رقمی کمتر از ۵۰ هزار تومان تعلق میگیرد.
یعنی تمامِ تلاشهای معاونت هنری، دفتر موسیقی و انجمن موسیقی ایران برای اهالی موسیقی به دریافت ۵۰ هزار تومان ختم شده است تا با این عدد بتوانند مشکلاتِ حاصل از شیوع ویروس کرونا را حل کنند!
البته باید توجه داشته باشیم که تعداد کسانی که در عرصه موسیقی فعالاند؛ چه حرفهای و چه نیمه حرفهای بسیار بیشتر از این تعداد است که در آن صورت رقمی که به هر هنرمند تعلق میگیرد شاید به ۱۰۰۰ تومان هم نرسد.
موسیقی حدود ۹ ماه است که در کشور ما تعطیل است و اهالی موسیقی در این ماهها درآمدشان چیزی نزدیک به هیچ است.
آیا واقعاً سهم هر کدام از اهالی موسیقی برای گذر از دورانِ بد اقتصادی و تحملِ آسیبهای شیوع ویروس کرونا، ۵۰ هزار تومان است؟