اما در میان گزینههای مختلفی که زندگی ما را احاطه کرده، مواردی نیز وجود دارند که با انتخاب شخصی ما انجام میشوند. یکی از این موارد موثر، انتخاب موزیک دلخواه است! همان موردی که میتواند نه تنها روز، بلکه ساعات خواب و استراحت ما را نیز تحتتاثیر قرار داده و عوض کند.
چرا باید موسیقی شاد را انتخاب کرد؟
صرفنظر از سلیقه شخصی افراد، از تاثیر نوع موسیقی بر روحیات، بهره هوشی و سیستم عصبی نیز نباید غافل بود.
محققان دریافتهاند که فعالیتهای مخچه، با شنیدن آهنگهای شاد، شدیدا افزایش مییابد. مسلما همگی مشتاقیم تا از بیشترین نیروی ذهنی خود بهرهمند شویم. کمک گرفتن از موزیک شاد برای دستیابی به این هدف، راهی آسان و کمهزینه است.
اما این تنها مزیت گوش دادن به آهنگهای شاد نیست. ذهن افراد، میتواند در برابر الگوهای تکراری از موسیقی شرطی شود. نوع موسیقی که به آن گوش میکنیم، در روحیه ما تاثیر باورنکردنی دارد.
برای امتحان میتوانید روز خود را با موزیک شاد شروع کنید. سپس آن را با سایر روزهای زندگی مقایسه کرده و از میزان بالای بهرهوری آن متعجب شوید!
تاثیر موسیقی شاد در کودکان:
یک راه آسان برای تشخیص آثار مثبت موسیقی شاد بر افراد، بررسی اثرات آن در کودکان است. کافیست کودکانی بدون هیچ پیش زمینه ذهنی را انتخاب کرده و انواع موسیقی را بر روی آنها آزمایش کنید. نه تنها در ذهن و احساس کودک، که در حالت چهره او نیز میتوان تاثیر شاد بودن موسیقی را به وضوح مشاهده کرد.
کم نیستند مادرانی که با استفاده از موزیک شاد، روحیه و ذهنیات کودک خود را برای بازی، تحصیل و سایر موارد زندگی آماده میکنند.
با موسیقی شاد، راحتتر زندگی کنیم!
شاید اینکه شنیدن موزیک شاد را روشی برای زندگی آسانتر بدانیم، اغراقآمیز بهنظر برسد. اما تحقیقات علمی نشان میدهد که هورمونهایی که در زمان شادی در بدن ترشح میشود در این ارتباط بیتاثیر نیست. گوش دادن به نواهای شاد، باعث ترشح سرتونین در مغز شده و اشتیاق و سرخوشی را در انسان افزایش میدهد. برای افزایش انگیزه و سرعت در کارها هم میتوان از آهنگهایی با ریتم تند استفاده کرد. این همان خصوصیتی است که در نواهای شاد وجود دارد و آن را از آهنگها و ترانههای غمگین، متمایز میکند
چند توصیه در مورد چگونگی گوش دادن به موسیقی
ریتم یک آهنگ، پس از مدتی تکرار، بر اعصاب حسی و حرکتی فرد تاثیر میگذارد. برای مثال موزیک ملایم با ریتم کند، آرامشبخش بوده و حرکات عضلانی را آرامتر میکند. به همان نسبت نیز ریتم تند موسیقی، میتواند باعث سرعت بخشیدن به حرکات افراد شود.
در انتخاب موسیقی باید به شرایط توجه کنیم. در حال انجام کارهای تکراری، که چندان نیازی به توجه و تمرکز ندارد، میتوان از ریتم موزیک، برای سرعت دادن به کارها استفاده کرد. اما فراموش نکنید که برای کارهای حساس، مانند رانندگی، مطالعه دقیق و متمرکز و کارهای مشابه، این نوع موسیقی چندان مناسب نیست.
نکته دیگر، میزان صدای موسیقی است. در اینکه صداهای بلند به گوش آسیب میرسانند شکی نیست. اما مدت زمان گوش کردن به موزیک هم، چه با صدای بلند باشد یا کوتاه، از نظر عصبی میتواند فرد را دچار آسیب نماید.
از طرفی پزشکان توصیه میکنند روزانه به هیچ عنوان، بیش از ۲۰ دقیقه در مقابل صدای موسیقی بلند قرار نگیریم.
- به بررسی تاثیر موسیقی شاد در کسب انرژی و سلامت روح و جسم میپردازیم.
- تاثیر موزیک را در شادی کودکان بررسی میکنیم.
- چند توصیه در مورد نحوه گوش دادن به موسیقی را با شما در میان میگذاریم.
کلام پایانی
بطور خلاصه، توصیه میشود موسیقی شاد را وارد زندگی خود کنید و همراه با آن، آرامش، شادی و فعالیت ذهنی و جسمی بیشتر بهدست آورید. موزیک، راز سلامت روانی است و بهتر است از آن با صدای ملایم و به مدت کافی استفاده کنیم.