به گزارش خبرنگار خبرگزاری شنو، قرار است مستند پرترهی «پروین بهمنی» -آوازخوان و موسیقیدانِ قشقایی- توسط «سید محمد مناجاتی» ساخته شود. او را میتوان یکی از مهمترین چهرههایی دانست که موسیقی قشقایی را از فراموشی رهانید و روحی تازه به کالبدش دمید. این بانوی هنرمند از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دکترای افتخاری گرفته و کنسرواتوارِ چایکوفسکی، شبی را به نامش کرده است. علاوه بر آن به عنوانِ بانوی فرهنگ سرزمینهای ترکزبان شناخته شده و دهها فستیوالِ مختلف از سراسرِ دنیا افتخارِ حضورش را داشتهاند. پیش از این هم مستندهایی از زندگی او ساخته شده بود.
پروین بهمنی متولد ۱۳۲۸ در شیراز ، خواننده و پژوهشگر فرهنگ قشقایی است.
فارغ التحصیل دانشسرای تربیت معلم بوده و نشان درجه یک هنری (دکتری) از وزارت فرهنگ و ارشاد دارد و حالا اولین زن برگزیده مفاخر هنری تورک است.
وی در رابطه با زندگی خود گفت:
در روستای جایدشت در حوالی فیروزآباد فارس در خانواده متمول بدنیا آمدم ، پدرم صدای خوبی داشت و کلا قشقایی ها زندگیشان با شعر و موسیقی عجین است با دعوت پدرم بسیاری از موسیقیدانای مشهور قشقایی آن زمانی که ۴ ساله بودم به خانه ما می آمدند و مجلس شعرخوانی برقرار می شد از آن زمان هیچوقت علاقه ای به بازی با بچه های هم سن و سال خودم نداشتم و بیشتر میخواستم ببینم در این مجالس شعر و اجرای موسیقی چه خبر است.
بعد از پایان تحصیلات وارد دانشسرای عشایری شد و به مدت ۱۶ سال به آموزگاری اشتغال داشت و همزمان مشغول آموختن ردیفهای موسیقی بود مدتی نزد اساتیدی چون محمد حسین کیانی، حبیب خان گرگین، غلامرضا خان بهمنی و محمد قلی خورشید موسیقی اصیل یاد گرفت سپس به تهران رفت مدتی در تهران نزد هنگامه اخوان مشغول یادگیری دستگاه شور شد پس از آن بود که به ایتالیا رفت و به مدت دو سال آنجا ساکن بود.
وی بصورت جدی بعد از گذران سالها اولیه انقلاب در نهایت سال ۱۳۷۲ وقتی ۴۶ ساله بود گروه موسیقی قشقایی به سرپرستی او در جشنواره آینه آواز، اجرا کردند سپس از سال ۱۳۷۸ هم اجراهای مستقل ایشان خود را شروع کرد تا اینکه از سال ۱۳۸۰ با تأسیس گروه موسیقی حاوا به فعالیتاش سرعت داد.
خانم بهمنی کنار آواز محلی به عنوان یک پژوهشگر موسیقی شناخته می شد تا اینکه سال ۱۳۸۶ با لالایی در فیلم سه زن منیژه حکمت به شدت مشهور شد این آواز خیلی زود نه تنها در ایران بلکه در کشورهای مختلف مورد توجه قرار گرفت و بسیاری از تهیه کنندگان به سمت موسیقی قشقایی کشیده شدند.
فعالیت خانم بهمنی در احیای موسیقی تورکی قشقایی خیلی زود نشان درجه دو و یک فرهنگی را برایش به ارمغان آورد و عضو موسسه پیشکسوتان هنر ایران شد او سپس به عنوان ۶ بانوی موسیقی کشور شناخته و مقام بانوی برگزیده فرهنگی ترکان جهان را از آن خود کرد و مدرک افتخاری دانشگاه آتاتورک را بدست آورد.
انتهای پیام/