تاریخ : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ Sunday, 24 November , 2024
4

طنین نوای «تنبور» و «دف» در کرمانشاه

  • کد خبر : 26357
  • ۱۹ تیر ۱۴۰۲ - ۱۶:۵۱
طنین نوای «تنبور» و «دف» در کرمانشاه
دومین شب بخش اجراهای صحنه‌ای شانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران به میزبانی استان کرمانشاه(منطقه ۴) با اجراهایی از استان‌های کرمانشاه، همدان، لرستان و کردستان همراه شد.

به گزارش خبرگزاری شنو به نقل از ستاد خبری شانزدهمین دوره جشنواره موسیقی نواحی ایران، عصر یکشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۲ در دومین روز میزبانی استان کرمانشاه (منطقه ۴) از جشنواره موسیقی نواحی ایران ٥ اجرا در بخش اجراهای صحنه‌ای در تالار مجموعه فرهنگی هنری انتظار کرمانشاه روی صحنه رفت.

اجرای اول را تنبورنوازانی از منطقه گوران استان کرمانشاه به سرپرستی عادل کمالی روی صحنه بردند. در این اجرا عادل کمالی (نوازنده تنبور و خواننده)، علی کمالی (نوازنده تنبور و سرنا و خواننده)، سپهر ذوالنوریان (نوازنده تنبور باستانی و خواننده)، ماهان سیفی (نوازنده تنبور ابریشم)، طاهر شیروئی (نوازنده تنبور) و سهند سلیمی (نوازنده دف) مقامات «سرطراز»، «آتش بگی»، «مقام جلوشاهی»، «سِرّ غیبی»،«قره چوپی»، «بابا ناغوثی»، «سیدخاموشی» و «طرز یاری» و قطعه «پادشاه بی‌عیب» را روی صحنه اجرا کردند؛ اجرایی که با تشویق افراد حاضر در سالن همراه شد.

دومین اجرای شب گذشته را نیز عاشیق غلامحسین قربانی از استان همدان روی صحنه برد. این استاد موسیقی عاشیقی با ساز چگور خود بندهای «داستان عباس کولگز»، «داستان‌هایی از اطراف تبریز و آذربایجان» و «داستان شیرین گور چک» را نوازندگی و خوانندگی کرد.

استاد سید تیمور مهرابی سومین اجرای دومین شب موسیقی نواحی ایران به میزبانی کرمانشاه را روی صحنه برد؛ این استاد تنبورنوازی که به نمایندگی از منطقه گوران استان کرمانشاه در جشنواره حضور یافته است، اجراهایی بر اساس مقام‌های «ساروخانی» و «مجنونی» را روی صحنه برد.

در ادامه گروه موسیقی همدرنگ (هم‌صحبت) از شهرستان الیگودرز استان لرستان با نی و دهل روی صحنه حاضر شدند؛ امیر کریوند (نوازنده نی) و ایمان کریوند (نوازنده دهل و خواننده) قطعات «برزگری»، «عاشقی»، «نامدار خوان»، «ابوالقاسم‌خوان»، «مِکُنجوعه»و «چوب‌بازی» را اجرا کردند.

آخرین اجرای دومین شب میزبانی کرمانشاه از شانزدهمین دوره جشنواره موسیقی نواحی ایران به گروه دف‌نوازی سلامیه به سرپرستی و هنرنمایی سید عطاءالله سلامیه از استان کردستان اختصاص یافت. سید عطاءالله سلامیه به عنوان نوازنده دف و هم‌خوان، سید ناصح سلامیه به عنوان نوازنده دف و هم‌خوان، سید سینا سلامیه به عنوان نوازنده دف و هم‌خوان، سید پوریا سلامیه به عنوان نوازنده دف و دوطبله و هم‌خوان سروش عبدی به عنوان نوازنده دف و کاوه عبدالهی به عنوان خواننده و نوازنده دف تصنیف‌‌های «بشنو از نی»(مقام افشاری) و «ماه محرم سلطانی»(مقام افشاری)، تصنیفی از ماموستا وفایی(گوشه عشاق) و تصنیفی در مدح رسول اکرم (ص) و حضرت پیر گیلانی(مقام صبا) را روی صحنه اجرا کردند که با استقبال افراد حاضر در سالن مجموعه فرهنگی هنری انتظار کرمانشاه مواجه شد.

جشنواره موسیقی نواحی نغمه‌های فراموش‌شده را ثبت و ضبط می‌کند

ایمان کریوند از اعضای گروه موسیقی «همدرنگ» از استان لرستان در گفت‌وگویی با خبرنگار ستاد خبری شانزدهمین دوره جشنواره موسیقی نواحی ایران با بیان اینکه «موسیقی‌های نواحی ایران نغمه‌هایی دارد که متاسفانه رو به فراموشی هستند»، اظهار کرد: با برگزاری جشنواره‌هایی از جمله جشنواره موسیقی نواحی علاوه بر اینکه نغمه‌های رو به فراموشی یادآوری و ثبت و ضبط می‌شوند و پیشکسوتانی که در این عرصه هستند نیز بیشتر شناخته می‌شوند.

او همچنین با اشاره به اجرای طرح میزبانی غیر متمرکز از جشنواره موسیقی نواحی برای نخستین‌ بار و میزبانی ۵ استان از دوره شانزدهم جشنواره موسیقی نواحی ایران عنوان کرد: در سال‌های قبل به دلیل بعد مسافت تا محل برگزاری جشنواره گروه‌هایی از حضور در این جشنواره صرف‌نظر می‌کردند؛ همچنین به دلیل محدودیت‌های موجود در جشنواره‌های قبلی، تعداد شرکت‌کنندگان محدودتر بود اما با برگزاری جشنواره به صورت منطقه‌ای شرایط بهتری برای حضور گروه‌های موسیقی اقوام فراهم شده است.

جشنواره شانزدهم جشنواره‌ای درخور شأن موسیقی نواحی ایران است

عادل کمالی سرپرست گروهی از تنبور نوازان استان کرمانشاه نیز درباره اهمیت برگزاری جشنواره موسیقی نواحی به خبرنگار ستاد خبری شانزدهمین دوره جشنواره موسیقی نواحی ایران گفت: با توجه به شیوه برگزاری و سیاست‌گذاری‌های این دوره جشنواره موسیقی نواحی ایران معتقدم که شانزدهمین دوره جشنواره موسیقی نواحی ایران جشنواره‌ای درخور شأن موسیقی نواحی ایران است.

قطعاً اگر نگرشی که امروز نسبت به موسیقی اقوام وجود دارد، تداوم داشته باشد قطعاً نتایج خوبی به همراه خواهد داشت.
او ادامه داد: موسیقی اصیل نواحی ایران به این دلیل که از دل سرزمین برمی‌خیزد، حتماً نیز بر دل خواهد نشست و مخاطبان خاص خورد را دارد.

جشنواره موسیقی نواحی ایجاد انگیزه می‌کند

او با بیان اینکه «جشنواره موسیقی نواحی تمام فرهنگ‌ها و گویش‌ها و آهنگ‌ها و تصنیف‌های مختلف را به به هم نزدیک می‌کند»، ادامه داد: برگزاری منظم جشنواره موسیقی نواحی قطعاً به ایجاد انگیزه در میان هنرمندان جوان عرصه موسیقی نواحی و همچنین تماشاگران آن کمک می‌کند.

با برگزاری جشنواره موسیقی نواحی گام خوبی برای موسیقی ایران برداشته شده است

عاشیق غلامحسین قربانی (پیشکسوت موسیقی عاشیقی) از استان همدان نیز در گفت‌وگوی خود با خبرنگار ستاد خبری شانزدهمین دوره جشنواره موسیقی نواحی ایران با بیان اینکه «برگزاری این جشنواره اهمیت بسیاری برای موسیقی نواحی دارد»، تاکید کرد: گسترش و اشاعه موسیقی ایرانی که روبه کمرنگ شدن بود، خیلی خوب است و موجب می‌شود که موسیقی اصیل نواحی ایران از بی روحی خارج شود.

وی گفت: با توجه به تنوع موسیقایی موجود در کشور، امروز با برگزاری جشنواره موسیقی نواحی گام خوبی برای موسیقی ایران برداشته شده است.

بخش منطقه‌ای این جشنواره، در دو بخش «نشست‌های پژوهشی» و «اجراهای صحنه‌ای» به دبیری محمدعلی مرآتی و در یک گستره ملی به‌ همت دفتر موسیقی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، توسط انجمن موسیقی ایران و با همکاری ادارات کل فرهنگ و ارشاد استان‌های سراسر کشور به‌صورت غیررقابتی، طی روزهای ششم الی بیست و سوم تیر ماه به میزبانی ۵ استان گلستان (۶ تا ۸ تیر)، چهارمحال و بختیاری(۱۰ تا ۱۲ تیر)، آذربایجان شرقی(۱۴ تا ۱۶ تیر)، کرمانشاه(۱۷ تا ۱۹ تیر) و کرمان (۲۱ تا ۲۳ تیر) در حال برگزاری است.

 

ثبت امتیاز
لینک کوتاه : https://shenonews.ir/?p=26357

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.