تاریخ : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 22 December , 2024
6

عبدالوهاب شهیدی در خانه ابدی آرام گرفت

  • کد خبر : 14427
  • ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۶:۳۲
عبدالوهاب شهیدی در خانه ابدی آرام گرفت

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شنو، مراسم تشییع پیکر عبدالوهاب شهیدی، امروز چهارشنبه، ۲۲ اردیبهشت ماه در قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) با حضور محدود افرادی همچون سید مجتبی حسینی (معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)، محمد اله یاری (مدیرکل دفتر موسیقی)، نیکنام حسینی‌پور (مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت)، پیام علی نیکنام انزابی (مدیرعامل انجمن […]

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شنو، مراسم تشییع پیکر عبدالوهاب شهیدی، امروز چهارشنبه، ۲۲ اردیبهشت ماه در قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) با حضور محدود افرادی همچون سید مجتبی حسینی (معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)، محمد اله یاری (مدیرکل دفتر موسیقی)، نیکنام حسینی‌پور (مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت)، پیام علی نیکنام انزابی (مدیرعامل انجمن موسیقی ایران)، حمیدرضا نوربخش (مدیرعامل خانه موسیقی)، علیرضا افتخاری (خواننده)، حسین‌علی شاپور (خواننده)، مظفر شهیدی (خواننده)، علی جهاندار (خواننده)، شاپور رحیمی (خواننده و نوازنده عود)، احسان دیوانی (نوازنده نی) و فاضل جمشیدی (خواننده) که اجرای برنامه را هم بر عهده داشت، با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار شد.

عبدالوهاب شهیدی عصر یکشنبه ـ ۱۹ اردیبهشت ماه ـ به دلیل عارضه قلبی در بیمارستان بستری و دوشنبه، ۲۰ اردیبهشت درگذشت.

انتشار آثار و دست نوشته‌های عبدالوهاب شهیدی

در ابتدای این مراسم نیکنام حسینی پور ضمن عرض تسلیت به خانواده مرحوم شهیدی و جامعه هنری، گفت: استاد شهیدی نزدیک به ۸۰ سال میراث داری و میراث بانی موسیقی را کرد و در حافظه جمعی ایرانی‌ها جای گرفت. با نسلی روبه‌رو هستیم که تکرارنشدنی هستند. امیدوارم حوزه فرهنگ و هنر که همیشه چشمه جوشانی بوده است، بتواند افراد جدیدی را در حوزه موسیقی ایرانی به جامعه هنری معرفی کند.

مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت یادآور شد: اوایل سال جاری بود که به همراه استاد حسن ناهید افتخار داشتم که در منزل استاد شهیدی حضور پیدا کنم که برخی از دوستان به نواختن و خواندن پرداختند. در چشمان استاد دیدم که دوست داشتند ما را همراهی کنند ولی توانایی جسمی ایشان اجازه نمی‌داد. دوست داشتیم در مهر ماه تولد صد سالگی ایشان را جشن بگیریم ولی اینگونه نشد. امیدوارم بتوانیم آثار و دست‌نوشته‌های ایشان را منتشر و به دست علاقه‌مندانشان برسانیم.

هرروز از موسیقیِ شهیدی و امثال او فاصله می‌گیریم

در ادامه حمیدرضا نوربخش ـ مدیرعامل خانه موسیقی ـ گفت: عرض تسلیت و تعزیت دارم خدمت همه دوستداران و علاقه‌مندان استاد شهیدی. همه عاشقان فرهنگ و هنر دیرپای این سرزمین. دوستاران میراث کهن این سرزمین که موسیقی است. تسلیت می‌گویم به خانواده عزیز و گرامی استاد و همه شما سروران عزیز که با همه مضیقه‌ها و شرایط بحرانی کشور و شهر، عاشقانه و صبورانه لطف کردید و برای تکریم این بزرگمرد موسیقی به اینجا آمدید.

او ادامه داد: استاد شهیدی بزرگ قبیله آواز ایران بود. بزرگ‌ترین میراث او ساز و آواز او است که نزدیک به هشت دهه ساری و جاری بوده است و برای نسل آینده هم به یادگار می‌ماند. آنچه او به آن سفارش می‌کرد همین میراثش بود و اگر بخواهیم یاد او را زنده نگه داریم باید آواز و هنر او را نگه داریم. شرایط امروز موسیقی در وضع خوبی نیست و هر روز از موسیقیِ شهیدی و امثال او فاصله می‌گیرد. نسل ما سمت موسیقی بی‌هویتی می‌رود که نگران کننده است. موسیقی بی‌هویتی که در فضای مجازی جاری است و لایک‌های چندصد هزاری می‌خورد باعث غصه است و می‌دانم غصه استاد شهیدی نیز همین بود. گرچه چراغ موسیقی اصیل ما همیشه فرزان است و از بین رفتنی نیست ولی این تعداد مخاطب محدود موسیقی ایرانی شایسته کشورمان نیست. وقتی فرهنگ و آیین کهن کشور را بررسی می‌کنیم نمی‌توان این موسیقی را نادیده گرفت.

نوربخش تصریح کرد: همه ما باید احساس مسئولیت کنیم و این باری است بر دوش همه ما که دلمان برای موسیقی می‌تپد. استاد شجریان هم بر این امر همیشه اصرار و پافشاری داشتند. آواز یکی از مواردی است که شعر و ادبیات ما را تاکنون نگه‌داشته و می‌تواند آن را تا نسل‌های بعدی نیز ادامه دهد.

او درباره پیشینه فرهنگی هنری خاندان عبدالوهاب شهیدی تصریح کرد: شهیدی باعزت زیست و باعزت رفت. از خانواده‌ای بود که همه از عالمان دین بودند. پدر او روحانی بود که در صدسال پیش زبان فرانسه و انگلیسی می‌دانست و این تربیت در استاد شهیدی شخصیتی فرزانه و ادیب ساخت که در هنرهای مختلف، دستی داشت. او در هنرهای نمایشی شعر و نوازندگی توانا و نوازنده درجه یک عود بود که در زمان خودش آن را ایرانی می‌نواخت. صدای بسیار مخملی و گرمی داشت که در عمق دوستداران موسیقی ایرانی نفوذ می‌کرد. بار دیگر تسلیت می‌گویم و امیدوارم روح بلند این هنرمند قرین رحمت الهی باشد.

ای‌کاش ۱۲۰ سالگی او را می‌دیدم

حسن ناهید که به علت کسالت جسمانی در مراسم حضور نیافت، یک پیام صوتی ارسال کرد و گفت: مرگ استاد بزرگ موسیقی ایران مایه ناراحتی بسیار برایم بود؛ چون حدود ۶۰ سال افتخار دوستی و همکاری با او را داشتم. ای‌کاش این سعادت را داشتم که ۱۲۰ سالگی او را نیز ببینم؛ چراکه شاید صدها سال بگذرد تا افرادی مانند شهیدی در موسیقی ایرانی ما پیدا شود. او هنرمندی بود که عود را از نوای عربی دور کرد و ساز را به شکل و شمایل متناسب با موسیقی ایرانی درآورد. برای بازماندگان این استاد بزرگ آرزوی صبر دارم و ان‌شاءالله که آخرین غم آن‌ها باشد.

با نوای ملکوتی شهیدی، بیان مولانا برایم مفهوم پیدا کرد

فریدون عبدلی خواننده و از دوستان نزدیک مرحوم عبدالوهاب شهیدی نیز در این مراسم ضمن اجرای یک قطعه آوازی گفت: من امروز آمدم تا بدرقه کنم هنرمندی را که مرید او بودم. من امروز آمدم تا با او وداع کنم؛ اما مگر می‌شود او را فراموش کنم. من چه شب‌ها و چه روزهایی در محضرش زانو زدم و از او موسیقی و طرز زیبای درست بیان شعر را چشیدم. با نوای ملکوتی و نگاه‌های مظلومانه‌اش در هنگام خوانندگی، بیان مولانا برایم مفهوم پیدا کرد. به‌راستی‌ که آواز شهیدی نوای ملکوتی و آسمانی بود و با زخمه‌های عودش جان را صفا می‌داد.

علیرضا افتخاری: شیفته عبدالوهاب شهیدی بودم

علیرضا افتخاری خواننده موسیقی ایرانی هم در این مراسم ضمن اجرای یک قطعه آوازی بیان کرد: من شیفته مرحوم عبدالوهاب شهیدی بودم، من شیفته شخصیت والای او بودم. او دارای شخصیت بسیار بزرگ و بلندی بود که هیچ‌گاه فراموش نمی‌کنم. او یک استاد صاحب فن بود که باصلابت زندگی کرد. او شخصیت بزرگی داشت که به اعتقاد من بالاتر از موسیقی بود. من بر این باورم استاد شهیدی اگر در پزشکی هم وارد می‌شد، تبدیل به یک متخصص بزرگ می‌شد.

انتهای پیام/

ثبت امتیاز
لینک کوتاه : https://shenonews.ir/?p=14427

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.