تاریخ : چهارشنبه, ۲۰ فروردین , ۱۴۰۴ Wednesday, 9 April , 2025
12

فروش آثار نصرت فاتح‌علی‌خان گاهی تا ۵۰ میلیون نسخه

  • کد خبر : 11948
  • ۰۹ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۷
فروش آثار نصرت فاتح‌علی‌خان گاهی تا ۵۰ میلیون نسخه

متین رضوانی‌پور معتقد است که آثار نصرت فاتح‌علی‌خان باعث شده تا قوالی در تمام دنیا مورد توجه قرار بگیرد؛ به گونه‌ای که آثار این هنرمند گاهی تا ۵۰ میلیون بار به فروش می‌رسید. به گزارش خبرگزاری شنو، متین رضوانی‌پور خواننده آواز ایرانی و پژوهشگر موسیقی با حضور در برنامه «ارغنون» از شبکه رادیویی گفت‌وگو به […]

متین رضوانی‌پور معتقد است که آثار نصرت فاتح‌علی‌خان باعث شده تا قوالی در تمام دنیا مورد توجه قرار بگیرد؛ به گونه‌ای که آثار این هنرمند گاهی تا ۵۰ میلیون بار به فروش می‌رسید.

به گزارش خبرگزاری شنو، متین رضوانی‌پور خواننده آواز ایرانی و پژوهشگر موسیقی با حضور در برنامه «ارغنون» از شبکه رادیویی گفت‌وگو به بیان دیدگاه‌هایش درباره موسیقی آیینی پرداخت.

رضوانی‌پور گفت: با ورود دین اسلام به محدوده‌ی جغرافیایی ایران، موسیقی با این دین پیوند خورده است. در بدو ورود اسلام به ایران هر منطقه‌ای از کشور با موسیقی منحصر به خود، دعاها و آیین‌ها و هر عمل در ارتباط با دین را به واسطه‌ی موسیقی به مردم منتقل می‌کردند. ما برای پژوهش دقیق درباره موسیقی آیینی باید به طور میدانی و مستقیم با مجریان این نوع از موسیقی در ارتباط باشیم.

وی با اشاره به این که قوالی نوعی از موسیقی آیینی است، تصریح کرد: اکثر آثار نصرت فاتح‌علی‌خان پیرو موضوع خداوند و مذهب شکل گرفته‌اند. نوحی‌‌خوانی و مدیحه‌سرایی به طور مشخص در دسته‌ی موسیقی قوالی جای نمی‌گیرند، چرا که نوحه و مدیحه بدون ساز اجرا می‌شوند و فقط آوازی هستند، اما قوالی حتماً با حضور ساز تولید می‌شود.

این خواننده ادامه داد: نصرت فاتح‌علی‌خان از بزرگان موسیقی پاکستان است. این هنرمندِ بومی به اندازه‌ای شیرین و جذاب اجرا می‌کرد که بسیاری از نوارهای وی در کشورهای اروپایی بیش از ۵۰ میلیون نسخه به فروش می‌رسیدند.
نصرت فاتح‌علی‌خان توانایی شگرفی در بداهه نوازی و بداهه‌خوانی داشت. آثار نصرت فاتح‌علی‌خان باعث شده تا قوالی در تمام دنیا مورد توجه قرار بگیرد.

این پژوهشگر تأکید کرد: قوالی از شاخه‌های موسیقی عرفانی است. موسیقی قوالی امروزه در مناطق بلوچستان و هند و افغانستان و به ویژه پاکستان رایج است. موسیقی قوالی با عبادت آمیخته شده است. این موسیقی از سده‌ی هفتم هجری شروع شده است.

نوادگان تیمور لنگ بر اساس وصیت‌نامه‌ای از او موظف می‌شوند تا در هندوستان میان هنرمندان و اهل ادب گردهمایی ترتیب دهند. موسیقی قوالی در گردهمایی نوادگان تیمور لنگ شکل می‌گیرد و تا به امروز زنده می‌ماند.

رضوانی‌پور تأکید کرد: در موسیقی قوالی، اجراگران نوحه نمی‌خوانند، بلکه همانند اشعار بزرگانی مانند مولانا و حافظ زیبایی‌ها – حضرت علی (ع) – را ستایش می‌کنند.

انتهای پیام/

ثبت امتیاز
لینک کوتاه : https://shenonews.ir/?p=11948

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.