به گزارش خبرگزاری شنو شیوعِ تازهترین موج ویروسِ کرونا موجب شده تا در هفتههای اخیر شاهد محدودیتهای بسیاری در زمینه ترددهای بین شهری و داخل شهری باشیم. مشاغل بسیاری هم تعطیل شدهاند.
در این میان آموزشگاههای موسیقی در هفتههای گذشته و با اعمال محدودیتها، مجبور به تعطیلی و متوقف کردنِ کارشان شدهاند. این تعطیلی برای بسیاری از آموزشگاههای موسیقی گران تمام شده و آنها را به ورطهی ورشکستگی رسانده است.
در هفتههای گذشته منوچهر فیروزی مسئول هماهنگیِ آموزشگاههای موسیقی در تهران، گفته بود: در سال گذشته و پیش از شیوع ویروس کرونا حدود ۳۷۰ آموزشگاه موسیقی در تهران فعال بودند که در حال حاضر حدود ۱۵۰ آموزشگاه تعطیل شده است. علت این امر هم این است که این آموزشگاهها استیجاری هستند و ماهانه مبلغی در حدود ۸ میلیون تومان اجاره میدهند. این هزینههای بالا و تعطیلیِ کلاسها باعث شده که آموزشگاههای بسیاری برای همیشه تعطیل شوند.
در دو هفتهی گذشته که تهران وضعیتش قرمز بود، آموزشگاههای موسیقی هم مجبور به تعطیلیِ فعالیتشان شدند. اما گویا این قوانین در استانهای مختلف، براساس سلیقههای مسئولان اجرایی میشود.
در روزهای اخیر نامهای به دست خبرنگار تسنیم رسیده که در این نامه به آموزشگاههایِ موسیقی در استان اصفهان اجازهی فعالیت داده شده است. البته این فعالیت به شرط رعایت پروتُکلهای بهداشتی و رعایت فاصلههای اجتماعی است.
استان اصفهان هم در هفتههای گذشته مانند استان تهران، وضعیتش قرمز بوده است.
حال باید دید که چرا همین اجازه فعالیت با رعایتِ پروتُکلهای بهداشتی به آموزشگاههای موسیقی در تهران داده نمیشود.
منوچهر فیروزی مسئول هماهنگی آموزشگاههای موسیقیِ تهران، در همین باره گفته است: کلاسهای موسیقی در دوران شیوع ویروس کرونا به صورت انفرادی و تنها با حضور استاد و شاگرد و با رعایتِ تمام پروتکلهای بهداشتی برگزار میشود. تمام کلاسهای گروهی هم تعطیل شده است.
حال سوال اینجاست که اگر آموزشگاههای موسیقی در تهران هم پروتکلهای بهداشتی را رعایت میکنند، چرا باید در این اوضاعِ بدِ اقتصادی مجبور به تعطیلی باشند. چرا مسئولان استان تهران هم مانند مسئولان اصفهان به آموزشگاههایِ این استان اجازه فعالیت ندادهاند.
با این تعطیلیِ اجباری برای آموزشگاههای موسیقیِ تهران، چه حمایتی از فعالیت این آموزشگاهها به عمل میآید؟
فیروزی درهمین باره گفته بود: وزارت ارشاد درباره تعطیلیِ آموزشگاههای موسیقی در دو هفتهی گذشته هیچ برنامهای را به صورت رسمی به آموزشگاهها ابلاغ نکرده است. آنها رسما اعلام نمیکنند، چرا که اگر این کار را بکنند، باید حمایت مالی هم از آموزشگاهها داشته باشند. هر آموزشگاه برای اینکه به حیاتش ادامه دهد ماهیانه ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان هزینه دارد؛ اما این هزینهها با این تعطیلیها تامین نمیشود.
تعطیلی آموزشگاهها تنها به صاحبان آموزشگاهها آسیب نمیزند، هر آموزشگاه حدود ۲۰ تا ۴۰ مدرس دارد. این مدرسان هم جوانانی هستند که تحصیلکردههای موسیقی هستید یا اینکه سالها برای یادگیریِ موسیقی تلاش کردهاند. تعطیلیِ هر آموزشگاه موجبِ بیکاریِ همین مدرسان هم میشود.
حال باید دید که مسئولان وزارت ارشاد در مقابل این تبعض و این تفاوتِ برخورد با آموزشگاههای موسیقی چه خواهند کرد.