تاریخ : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳ Saturday, 23 November , 2024
2

میزبانی تالار رودکی از تاجیک‌ها /اجرای مقام‌هایی از بزرگان

  • کد خبر : 29839
  • ۲۵ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۰
میزبانی تالار رودکی از تاجیک‌ها /اجرای مقام‌هایی از بزرگان
در دومین روز از جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر که سی و نهمین دوره آن در حال برگزاری است، ابرار زوفاروف از کشور ازبکستان در تالار رودکی به اجرای آثارش پرداخت.

به گزارش خبرگزاری شنو، به نقل روابط‌عمومی جشنواره موسیقی فجر، او در این کنسرت که اجرای آن ساعت ۱۸:٣٠ و در ۲۴ بهمن‌ماه آغاز شد با همراهی ساز دایره به اجرای رپرتواری آیینی موسیقایی از فرهنگ کشورش پرداخت، که «نهار آش» نام دارد.

ابرار زوفاروف درباره این اجرا گفت: این رپرتوار مربوط به عروسی ازبک‌هاست که طی آن داماد فردای روز عروسی با مردان دیگر به اجرای خوانش قطعاتی می‌پردازند.

زوفاروف همچنین بیان کرد: این اولین بار است که در جشنواره موسیقی فجر شرکت می‌کنم و پیش از این در کشورهای اروپایی به اجرای برنامه پرداخته‌ام.

وی ادامه داد: همانطور که در کتاب‌های تاریخ خوانده بودیم، چهره ایرانی‌ها باستانی و با اصالت است و از اینکه از نزدیک با فرهنگ مردم ایران آشنا شدم خوشحالم.

گفتنی است، ابرار زوفاروف (ازبکستان) نوازنده تنبور و ساتو، خواننده و محقق ردیف های موسیقی و استاد مؤسسه موسیقی ملی ازبکستان می باشد. ابرار برخاسته از خانواده ای هنرمند است و پدربزرگ و پدرش در ساختن سازهای سنتی تنبور، دوتور و ساتو استاد بودند. پدربزرگ دیگر او نیز از نوازندگان شهیر، تنبور، دوتار و ساتو بود.وی در نوجوانی به هنرستان دولتی ازبکستان رفت سپس در دانشکده موسیقی سنتی دولتی ازبکستان مشغول به تحصیل گردید.در دوران تحصیل خود، شروع به فراگیری مهارت های اجرایی موسیقی از مکاتب هنری هنرمندانی چون عامه حافظ ، حاجی عبدالعزیز، عبدالرسولوف، لوی باباخانف، دوماله حلیم ایبودوف، یونس رجبی، یوراخون سلطانوف، اوریف خاتموف، رسولقری محمدعلیف، فتحان محمدعلیف، حسن رجبی و بسیاری دیگر کرد.

وی پس از فارغ التحصیلی تا اکنون در دانشکده موسیقی سنتی کنسرواتوار دولتی ازبکستان مشغول به کار است. همچنین به‌ بازیابی و بازسازی ملودیهای بسیاری از دوران کهن و پنهان شیوه موسیقی سنتی ازبکی پرداخته است.

اجرای رپرتوار ابرار زوفاروف از محتوای وسیعی از حوزه دستگاهی شش موغام و فرغانه، موغام تاشکند، موسیقی و آوازهای سنتی، موسیقی و ترانه های ساخته شده از ریشه موسیقی سنتی تشکیل شده است. ابرار زوفاروف تحقیقات مهمی نیز در مورد گام های نهان موسیقی سنتی انجام داده است. وی با اجرای کنسرت و شرکت در جشنواره های مختلفی از کشورهای مانند هلند، فرانسه، ترکیه، تایوان، آمریکا، عمان، فنلاند و استونی و… به گسترش شناخت موسیقی ازبکستان کمک شایانی کرده است.

مقام‌های تاجیکی به روایت سردار سولیف

پس از اجرای زوفاروف، سردار سولیف هنرمند تاجیکستان راس ساعت ۲۱:٣٠  روی صحنه رفت.

او که به زبان فارسی صحبت می‌کرد در ابتدای برنامه ضمن خوش‌آمدگویی با حضار، گفت: من از شهر خنجد آمده‌ام و در ابتدا سرودی را خواهم خواند که شعر آن از کمال خجندی است.

این هنرمند در ادامه علاوه بر ساز تنبور تاجیکستانی و سه‌تار با همراهی ساز دایره به اجرای مقام‌ها و قطعات باکلام پرداخت.

«عشاق خجند» آخرین قطعه‌ای بود که توسط سولیف با دونوازی دایره اجرا شد.

سردار سولیف از جمله هنرمندان برجسته و شناخته شده در سطح بین المللی از کشورتاجیکستان شناخته می شود.وی فارغ التحصیل دانشکده هنر دانشگاه دولتی خجند است. سردار به دلیل عشق به میراث فرهنگی شش موغاماو برنده جایزه از بسیاری از جشنواره ها و مسابقات ملی و بین المللی موسیقی از جمله آواز سال، نوای جاودان، گونچاخو سانیت، گانچی آرت، تاجیکستان – سرزمین مادری من، شش موغام و بسیاری دیگر است.

سولیف در کشورهای بسیاری از جمله ترکیه، آلمان، عمان، روسیه، آمریکا، کویت، قطر، امارات متحده عربی، چین (هنگ کنگ، ماکائو)، قزاقستان، قرقیزستان، ترکمنستان، آذربایجان و ازبکستان به اجرای برنامه پرداخته است.

میزبانی تالار رودکی از تاجیک‌ها /اجرای مقام‌هایی از بزرگان / شنو نیوز

ثبت امتیاز
لینک کوتاه : https://shenonews.ir/?p=29839

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.