به گزارش خبرگزاری شنو، به نقل از روابطعمومی جشنواره موسیقی فجر، این ارکستر که اعضای آن کودکان و نوجوانان هستند، راس ساعت ۱۸:۳۰ اجرای خود را آغاز کرد.
ارکستر «غفاری» که تعداد اعضای آن بالغ بر سی نفر است، رپرتواری از آثار بزرگان موسیقی کلاسیک جهان را اجرا کرد.
موسیقی متن سریال «بازی تاج و تخت» یکی از آثار مطرحی بود که توسط کودکان و نوجوانا ارکستر «غفاری» اجرا شد.
باید گفت یکی از ویژگیهای این اجرا نواختن قطعات دشوار با تنظیمهای پیچیده توسط هنرمندانی بود که سن و سال کمی داشتند؛ این درحالی است که معمولا ارکستر کودکان و نوجوانان سازبندیهای سادهتری دارد و آثار راحتتری برای اجرای آنها انتخاب میشود.
یکی دیگر از ویژگیهای این ارکستر سطح کیفی اجرای سولیستها بود که همگی نوازنده ویلون بودند.
در میانه برنامه قبل از آنتراکتی کوتاه امین غفاری گفت: در ادامه با یک گروه کوچکتر با اجرای قطعه «تابستان ویوالدی» در خدمت شما هستیم.
کنسرت با دونوازی ویلون توسط دو تن از اعضای گروه تعجب و تشویق مخاطبان را برانگیخت. باید گفت در این اجرا مخاطبان، سالن رودکی را کاملا پر کرده بودند.
در ادامه برنامه تعدادی دیگر از نوازندگان روی صحنه آمدند و امین غفاری مجددا در جایگاه رهبر فرار گرفت. سپس یکی دیگر از نوجوانان گروه به عنوان سولیست بر ویلونش آرشه کشید که با تشویق مخاطبان همراه شد.
در ادامه دیگر نوازندگان زهی به ارکستر پیوستند و دقایق بعد امین غفاری ویلون خود را دست گرفت و به عنوان تکنواز با همراهی اعضاي ارکستر قطعه ای کلاسیک را نواخت.
غفاری پس از اجرای قطعه و تشویق حاضران چوب رهبری را دست گرفت و اینبار نوجوان دیگر تکنوازی ارکستر را عهده دار شد.
این نوجوان قطعه را به به مناسبت تولد مادرش به او تقدیم کرد. این اثر نیز قطعهای کلاسیک و غیر ایرانی بود و دیگر سازهای زهی به همراه پیانو او را همراهی میکردند.
این کنسرت در پایان با تشویق طولانی تماشاگران همرا شد.
علیرضا دری(درام)، حمدیرضا دری(گیتار)، محمدصادق فرزانه(گیتار بیس)، احمدرضا شربتی، آرینا هاشم لو(ویلن)، الشن نمازیان پهاربرج علیا(پیانو)، النا فریوسفی، الهه زارع، الینا شجراتی، امیرعلی سرخانی، ایلیا فریوسفی، باران چهرازی، تارا بهرامی، درسا رهبری، دریا روحی، دلسا افشاری زاده ارومیه، رادین جعفری، فاطمه خلج اسعدی، فرشاد عبدالملکی، مانی مشیرغفاری، مهیار خانمحمدی، زهرا سادات خالصی، آراد سلاجقه، الینا بختیاری(ویلن)، امیرارسلان خداویرن(پیانو)،رزا محسنی، رضا خرمی، زهرا مرادی، زهرا نجفی دوست، حسن اکبریان، فرشاد شیرانی، میلاد پرویزی(ویلن)، سارینا کرمی(پیانو)، شایلان کریمیان، شمیم سادات حسینی، صبا غلامی، علی خطیبی، فاطمه باغبان، مبین عزتی کامکار، مهراد پیری زاده، مهسا تیموری، نسرین نصیرزاده، نیما قاسمی گورتی (ویلن)، پریناز سعیدی، ابراهیم قائدی(ویلنسل)، عادل اصغرزاده(کنترباس)، آریان زمانی علویجه، محمدرضا ترابیان(ویولا) اعضای این ارکستر را تشکیل میدهند.
شب «فضلالله توکل» و طنین مضرابهای طلایی استاد
سانس دوم و در ساعت۹:۳۰ نوبت به «شب فضلالله توکل» رسید؛ هنرمندی که میتوان او را آخرین بازمانده نسل طلایی موسیقی ایران دانست.
این کنسرت با پخش مستندی درباره فضلالله توکل و زندگی او آغاز شد. این هنرمند پیشکسوت در بیوگرافی خود به بیان خاطراتی از گذشته خود پرداخت و به موازات این اتفاق نریشن کاملکننده توضیحات لازم درباره این استاد سنتور بود.
در ابتدای برنامه رضا مهدوی، دبیر جشنواره روی صحنه رفت و درباره استاد توکل توضیحاتی داد تا او را کاملتر به مخاطبان معرفی کند.
او ضمن تقدیر از حضور این هنرمند پیشکوت امشب یکی از پدیدههای موسیقی به تالار رودکی آمده است. او در رشته اقتصاد تحصیل کرده اما موسیقی را انتخاب کرده تا در دل مردم رسوخ کند.
مهدوی ادامه داد: استاد اثری منتشر نکردهاند اما نرم و مخملی میخواند. ایشان میتوانند با شش دانگ صدا هم بخوانند اما با اشراف بر بمخوانی با دو دانگ صدا خواندن را انتخاب کردهاند.
مهدوی در ادامه گفت: سنتور مانند دیگر سازها احساس را منتقل نمیکند اما آقای توکل با مضرابهایی که میزند شعر میسراید.
مهدوی بیان کرد: وجه دیگر استاد اینکه، نسبت به موسیقی جهانبینی دارند و با خلاقیت از شیوه گذر کردهاند و به مکتب رسیدهاند.
در ادامه برنامه، فضلالله توکل با مشایعت رضا مهدوی و فرزندش علیرضا توکل روی صحنه رفت. او ضمن سلام به حضار گفت: امیدوارم امشب اجرا به دل شما بنشیند.
او در ادامه به نواختن قطعهای پرداخت و فرزندش با تنبک او را همراهی کرد.
توکل در بخشی از برنامه گفت: در کنار شما عزیزان بودن برایم مایه مباهات است.
وی در ادامه با مضرابهای دلنشینش خواندن و نواختن این اثر را آغاز کرد. در ادامه فرزند او با نواختن پدر را همراهی کرد.
فضلالله توکل، آهنگساز نوازنده سنتور و شاعر متولد ۱۴ آبان ۱۳۲۱ در تهران است. او که از شاگردان علی تجویدی و حسین یاحقی است، در ارکسترهایی همچون ارکستر رادیو و ارکستر گلها به نوازندگی پرداخته است و اجراهای متعدد تکنوازی در برنامههای یک شاخه گل، گلهای رنگارنگ، برگ سبز و گلهای جاویدان داشته است. همنوازیهای سنتور و ویلن فضل الله توکل با پرویز یاحقی و یا اسدالله ملک نقش مهمی در گسترش همنوازی این سازها در موسیقی معاصر ایران داشته است. فضل الله توکل آثار متعددی را با صدای اکبر گلپایگانی ضبط و منتشر کرده است که از جمله آنها میتوان به قهر و ناز، مست عشق و عقیق اشاره کرد.
در سالهای اخیر مجموعه «عمری عاشقانه نوشتم» و «عمری عاشقانه نواختم» نیز در قالب کتاب و آلبوم موسیقی به سرپرستی فضل الله توکل روانه بازار شده است. فضل الله توکل دارای مدرک درجه یک هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.