تاریخ : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ Sunday, 24 November , 2024
16

پایان سی و هفتمین جشنواره موسیقی فجر

  • کد خبر : 22358
  • ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۰
پایان سی و هفتمین جشنواره موسیقی فجر
آیین پایانی سی و هفتمین جشنواره موسیقی فجر با حضور وزیر ارشاد و هنرمندان پیشکسوت عرصه موسیقی در تالار وحدت تهران برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شنو، آیین پایانی سی و هفتمین جشنواره موسیقی فجر با حضور وزیر ارشاد و هنرمندان پیشکسوت عرصه موسیقی در تالار وحدت تهران برگزار شد.

 اختتامیه سی و هفتمین جشنواره موسیقی فجر

اختتامیه سی و هفتمین جشنواره موسیقی فجر  ۲۹ بهمن در تالار وحدت برگزار شد. در ابتدای مراسم ویدئوکلیپی به آهنگسازی بهزاد عبدی و خوانندگی محمد معتمدی و به ترانه سرایی کاظم بهمنی، برای زنده نگاه داشتن یاد سردار شهید سلیمانی پخش شد.
با حضور محمد مهدی اسماعیلی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، حسن ریاحی (دبیر جشنواره موسیقی فجر)، مجید انتظامی (آهنگساز)، محمود سالاری (معاونت هنری) و محمد الله یاری فومنی (رئیس دفتر موسیقی وزارت ارشاد) از سه تن از بزرگان موسیقی یعنی آذرنوش سالک (اولین بانوی نوازنده چنگ)، مرتضی اعیان (نوازنده پیشکسوت تنبک) و فرج علیپور (خواننده و نوازنده کمانچه) تقدیر شد.
در این دوره از جشنواره برگزیدگان جوایز باربد، ترانه و موسیقی و رسانه معرفی شدند.
در ابتدای این مراسم، پس از اجرای سرود ملی ایران و قرائت آیاتی از کلام الله مجید، ویدئو کلیپی در رثای سردار شهید قاسم سلیمانی با صدای محمد معتمدی و به آهنگسازی بهزاد عبدی و شعری از کاظم بهمنی اجرا شد.
محمدمهدی اسماعیلی گفت: از تمام عزیزان اهالی هنر موسیقی که در برگزاری سی‌وهفتمین جشنواره موسیقی فجر در این شرایط دشوار کرونا نقش‌آفرینی کردند، قدردانی می‌کنم. ما امسال آماده شده بودیم که جشنواره‌های فجر را با حضور حداکثری مخاطبان برگزار کنیم، ولی سویه جدید کرونا باعث شد تا این برنامه‌های طبق پیش‌بینی‌ها پیش نرود و در نهایت ما مجبور شدیم با درصد کمتری از مخاطبان این جشنواره‌ها را برگزار کنیم.
او با اعلام این‌که بیش از ۱۷۰۰ هنرمند در برپایی جشنواره از ۹ استان و کشور‌های خارجی حضور مؤثری داشتند، ادامه داد: این مسئله ظرفیت بالای موسیقی ایران زمین را نشان می‌دهد. این مایه مباهات ما است که هنر موسیقی ایران آن‌قدر زبان گیرایی دارد که در تمام دنیا مورد قبول و پذیرش علاقه‌مندان قرار می‌گیرد و به حضور اهالی موسیقی در حوزه ارتباطات بین‌المللی نیاز داریم.

پیشکسوتان، گنجینه‌های بزرگ و چراغ راه موسیقی ما هستند

اسماعیلی ادامه داد: پیشکسوتان، گنجینه‌های بزرگ و چراغ راه موسیقی ما هستند. پیش از جشنواره در جلسات مختلف داوری به خدمت استادان رسیدم و فکر می‌کنم حضور این اساتید برای ما مایه مباهات است. به دکتر ریاحی که دبیری جشنواره را پذیرفت و همه عزیزانی که زحمت کشیدند ادای احترام می‌کنم، ما نیازمند تجارب این بزرگان هستیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: شکر خدا این جشنواره با نام و یاد شهید وطن، قهرمان ملت ایران، شهید قاسم سلیمانی مزین شد. که این از مواهب جشنواره موسیقی فجر است.
اسماعیلی به چند سیاست راهبردی هم اشاره کرد و گفت: اکثر هنرمندان ایران از فاخرترین و اصیل‌ترین بخش‌های جامعه هستند. که جان‌شان به نام اعتلای جامعه ایرانی و احترام به فرهنگ ایرانی و آیین‌های دینی گره خورده است. هیچ‌کس حق ندارد به جریان هنری و فرهنگی ما با غیر این منظر و نگاه توجه کند. هنرمندان در پیشانی فرهنگ ما قرار دارند که من و همکارانم خادم آن‌ها هستیم.
وی افزود: از نزدیک شاهد تلاش دست‌اندرکاران جشنواره‌های هنری کشور بودم که دراین ایام مجاهدت کردند تا با همه مشکلات، کار‌ها را انجام بدهند. این بی انصافی است که یک نقطه ضعف را به همه بخش‌های این رویداد و دستاورد‌های آن تسری بدهیم. نکته بعدی این است که دغدغه‌های جامعه ایمانی کشور برای ما اهمیت دارد. آیین دینی با تار و پود جامعه ایرانی گره خورده است. اگر فردی کاری کند که به این باور‌ها توهین شود نیز محکوم و اعلام انزجار می‌کنیم. ما برگزارکننده مراسم هستیم. اما اگر فردی خطایی مرتکب شود که توهین به سلوک ایمانی ما باشد. محکوم است و اگر دل عزیزان آزرده شده است من عذرخواهی می‌کنم.

هیئت داوران سومین جشنوارۀ موسیقی و رسانه به ترتیب حروف الفبا:

نرگس ذاکر جعفری/ایلناز رهبر/امیر عبدالرضا سپنجی/یونس شکرخواه/آروین صداقت کیش/مریم قره سو
سیّدعلیرضا میرعلی نقی/سیّدسعید میرمحمّدصادق/ویدا همراز
سپس برندگان جایزه موسیقی و رسانه اعلام شد که لیست برندگان این جایزه به شرح زیر است:‌
گفتگو (مطبوعات): سارا حیدرنژاد از روزنامه شرق؛ با عنوان: «دردا که جز به مرگ نسنجند قدر مرد)
قالب گفتگو (خبرگزاری): علیرضا سعیدی از خبرگزاری مهر؛ با عنوان: «نوستالژی گروه سرود احیا می‌شود؟»
گزارش (مطبوعات): نیره خادمی از پیام ما؛ «دغدغه‌های سبز خجوی نی نواز»
قالب گزارش (خبرگزاری): علیرضا سعیدی از مهر؛ با عنوان «خاموشی چراغ کنسرت‌ها دو ساله می‌شود؟»
قالب یادداشت (مطبوعات): پیمان طالبی از جام جم؛ «بگذار تا مقابل روی تو بگذریم»
یادداشت (خبرگزاری): کامیار صلواتی از نویز؛ «مسلک معاصریت»
رسانه‌های شنیداری: سحر طاعتی از عصر ایران؛ «نوای ماندگار»

در قسمت پایانی اختتامیه جشنواره موسیقی فجر، برگزیدگان جایزه باربد اعلام شدند که اسامی هنرمندان و آثار برگزیده به ترتیب زیر اعلام شده است:

اجرای موسیقی نواحی

نامزد‌های دریافت جایزه: مهرداد اکبری با اثر «هفت خوان و تنبور»، شاهرخ پناهی فرد با پروژه «سبا»، مجید کلابی با اثر «تالش»
در این بخش دیپلم افتخار به مهرداد اکبری با اثر «هفت خوان و تنبور» رسید و جایزه باربد را مجید کلابی با اثر «تالش» تعلق گرفت.

آهنگسازی موسیقی معاصر ایرانی بی کلام

نامزد‌های دریافت جایزه: آسو کهزاد با پروژه «پروتیوا»، آرش هژیر آزاد با اثر «بازار وکیل»، پاشا هنجنی با اثر «غبار بی سوار»
در این بخش دیپلم افتخار آرش هژیر آزاد برای آلبوم «بازار وکیل» ادا شد و جایزه باربد به آسو کهزادی برای آلبوم «پ روتیوا» تعلق گرفت.

آهنگسازی موسیقی معاصر ایرانی ارکسترال – با کلام

نامزد‌های دریافت جایزه: بهنام ابوالقاسم با اثر «همیشه لحظه باران»، امین همایی با اثر «کجا رفته ای»
در این بخش بهنام ابوالقاسم و امین همایی دیپلم افتخار گرفتند و جایزه باربد به هنرمندی تعلق نگرفت.

خوانندگی موسیقی معاصر ایرانی – ارکسترال

نامزد‌های دریافت جایزه: پوریا اخواص برای آلبوم «همیشه لحظه باران»، حسین علیشاپور برای خوانندگی در آلبوم «چله نشین»
در این بخش دیپلم افتخار برای آلبوم «چله نشین» به حسین علیشاپور اهدا شد و جایزه باربد به پوریا اخواص برای آلبوم «همیشه لحظه بارانی» تعلق گرفت.

آهنگسازی کلاسیک غربی

نامزد‌های دریافت جایزه: امیرحسین الله دادی برای پروژه «آن‌های من»، پویان جدید فرد برای اثر «گُمار»، علی رادمان برای اثر «سیلک»، رضا والی برای پروژه «اشتیاق».
در این بخش دیپلم افتخار به علی رادمان برای آلبوم «سیلک» اهدا شد و جایزه باربد به رضا والی برای آلبوم «اشتیاق» رسید.

آهنگسازی موسیقی تلفیقی – بی کلام

نامزد‌های دریافت جایزه: حسام اینانلو برای طرح «میان»، سروش پورگودرزی برای طرح «مسخ»، سروش پور گودرزی برای طرح «دایره»، رضا طریقت و یاشار یاری برای «مسیر».
در این بخش دیپلم افتخار به حسام اینانلو برای آلبوم «میان» اهدا شد، اما هیچ اثری حائز شرایط دریافت جایزه باربد شناخته نشد.

 اجرای موسیقی دستگاهی بی کلام

نامزد‌های دریافت جایزه: پدرام جواد زاده برای «ما، صدا، سنتور»، سامان صادقیان برای «تاروار»، محمد عشقی و المیرا مردانه برای «سرو و تزرو»، آرمان مهدیه برای اثر «به موازات بی نهایت».
در این بخش دیپلم افتخار به محمد عشقی و المیرا مردانه برای «سرو و تزرو» رسید و جایزه باربد را آرمان مهدیه برای آلبوم «به موازات بی نهایت» از آن خود کرد.

آهنگسازی موسیقی پاپ و تلفیقی – با کلام

نامزد‌های دریافت جایزه: ارشاد رازانی برای آلبوم «باغ ارم»، گروه پالت برای «نصف النهار مبدا»، مهدی صومعه برای «در خیال او»، امین همایی برای «قبل پاییز، بعدپاییز».
در این بخش دیپلم افتخار به امیر همایی برای آلبوم «قبل پاییز، بعد پاییز» داده شد و جایزه باربد را گروه «پالت» برای آلبوم «نصف النهار مبدا» دریافت کرد.

خوانندگی موسیقی پاپ و تلفیقی

نامزد‌های دریافت جایزه: مهدی صومعه برای خوانندگی «در خیال او»، «مهدیا علیزاده برای خوانندگی «باغ ارم»، بهزاد عمرانی برای خوانندگی «احتمالا قهرمانی در کار نیست»، امید نعمتی برای خوانندگی «نصف النهار مبدا».
در این بخش دیپلم افتخار به بهزاد عمرانی برای آلبوم «احتمالاً قهرمانی در کار نیست» رسید و جایزه باربد به امید نعمتی برای آلبوم «نصف النهارمبدا» اهدا شد.

 آهنگسازی موسیقی دستگاهی – با کلام

نامزد‌های دریافت جایزه: مهدی حاجی قاسمی برای «کوچه دلگیر تو شد»، امیر شریفی «شرح این هجران»، محمد علی نجف پور «شب چراغ»، توحید وحید برای «آستان عشق».
در این بخش دیپلم افتخار به مهدی حاجی قاسمی برای آلبوم «کوچه دلگیر تو شد» رسید و جایزه باربد را امیر شریفی برای «شرح این هجران» از آن خود کرد.

خوانندگی موسیقی دستگاهی

نامزد‌های دریافت جایزه: مهدی امامی برای خوانندگی اثر «شرح این هجران»، سید محسن حسینی برای اثر «در دور دست»، مجتبی عسگری برای «بوستان سعدی»، علی مومنیان برای «کوچه دلگیر شد».
در این بخش دیپلم افتخار به مهدی امامی برای آلبوم «شرح این هجران» رسید و جایزه باربد را مجتبی عسگری برای آلبوم «بوستان سعدی» از آن خود کرد.
اجرای موسیقی پاپ – بی کلام
نامزد‌های دریافت جایزه: مصطفی بیاتی برای اثر «ماه یکشنبه من»، الیاس دژاهنگ و مجید عیدانی اصل برای «رنج».
در این بخش دیپلم افتخار به مصطفی بیاتی برای اثر «ماه یکشنبه من» رسید و جایزه باربد را الیاس دژاهنگ و مجید عیدانی اصل برای پروژه «رنج» از آن خود کردند.
اجرای موسیقی کلاسیک
در این بخش جایزه باربد به مهرداد غلامی برای آلبوم «قطعاتی برای فلوت» اهدا شد.

بهترین ناشر

نامزد‌های دریافت جایزه: نشر «جوان» با مدیریت نیما جوان، نشر «ماهور» با مدیریت سید محمد موسوی، نشر «نسیم مهر آوا» با مدیریت محمد غلامی، نشر «نوفه» با مدیریت معین فرزاد.
در این بخش ضمن تقدیر از نشر «ماهور» دیپلم افتخار به نیما جوان مدیر نشر «موسیقی جوان» اهدا شد و جایزه باربد را معین فرزاد مدیر نشر «نوفه» از آن خود کرد.
راپسودی ایرانی برای سازسولو و ارکستر سمفونیک
نامزد‌های دریافت جایزه: فرید اسماعیلی ابهری، محسن جوزی، عارف شاهد نواز، پوریا لاچینی
در این بخش دیپلم افتخار به فرید اسماعیلی ابهری اهدا شد و جایزه باربد را پوریا لاچینی از آن خود کرد.
سی‌وهفتمین جشنواره موسیقی فجر با هدف گرامیداشت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران به دبیری حسن ریاحی در بخش‌های رقابتی (جایزه باربد) و غیررقابتی برگزار شد.

انتهای پیام/

4.8/5 - (24 امتیاز)
لینک کوتاه : https://shenonews.ir/?p=22358

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.