تاریخ : پنج شنبه, ۶ دی , ۱۴۰۳ Thursday, 26 December , 2024
7

درگذشت سه تن از هنرمندان موسیقی

  • کد خبر : 18202
  • ۰۷ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۷:۴۹
درگذشت سه تن از هنرمندان موسیقی
سه تن از پیشکسوتان هنرمند موسیقی برات مقیمی،اسماعیل علیزاده و غلامرضا آستی بر اثر ابتلا به بیماری کرونا دار فانی را وداع گفتند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شنو ، محمد اله‌یاری، مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی درگذشت اسماعیل پورعلیزاده مشهور به داریوش علیزاده پیشکسوت عرصه سنتورنوازی، غلامرضا آستی کردیانی خواننده ترانه‌ها و راوی داستان‌های عامه منطقه شرق خراسان و همچنین برات مقیمی پیشکسوت موسیقی مقامی خراسان شمالی  را تسلیت گفت.

در متن پیام محمد اله‌یاری آمده است:

«تنها اوست که می‌ماند…

با خبر شدیم سه تن از پیشکسوتان عرصه موسیقی دعوت حق را پاسخ گفتند.

زنده‌یاد اسماعیل پورعلیزاده نقش مؤثری در عرصه موسیقی و نوازندگی ساز سنتور داشت و ایشان نه تنها سنتور را در بالاترین سطح ممکن نواخت که با نشان دادن قابلیت‌های این ساز، چشم‌اندازی نوین برای موسیقی ایران و سنتورنوازی بوجود آورد.

همچنین استاد غلامرضا آستی کردیانی، هنرمندی که حنجرۀ گرم خود را وقف گسترش مفاهیم و مواریث آیینی فرهنگ مردم منطقه شرق خراسان قرار داده بود و بی‌تردید در جهان باقی، روح بلندش از برکات این پیوندهای معنوی بهره‌مند خواهد شد.

برات مقیمی از پیشکسوتان موسیقی مقامی استان خراسان شمالی بر اثر بیماری جان خود را از دست داد. موسیقی مقامی خراسان شمالی با نام و نوای هنرمندانی مانند برات مقیمی همراه است. زنده یاد مقیمی نقش موثری در موسیقی خراسان شمالی داشت و با نوازندگی‌اش راوی حکایت‌ها و داستان‌هایی از فرهنگ این سرزمین بود.

فقدان این عزیزان از دست رفته را به جامعه‌ی هنری کشور و خانواده‌های محترمشان، تسلیت گفته و صبر و اجر ایشان را از درگاه خداوند متعال خواستارم.»

غلامرضا آستی

غلامرضا آستی ظهر پنجشنبه،‌ چهارم شهریور ماه به دلیل ابتلا به کرونا درگذشت.

مرحوم آستی اهلِ شهرستان باخرزِ در خراسان رضوی، به دلیل زندگی در روستای کردیان، معروف به کردیانی بود و سال‌های سال، داستان‌ها، ترانه‌ها و فرهنگ عامه آن منطقه را با صدایش روایت می‌کرد.

پیکر غلامرضا آستی روز پنجشنبه در روستای کردیان به خاک سپرده شد.

اسماعیل علیزاده

اسماعیل علیزاده در سن ۸۴ سالگی درگذشت او فعالیت هنری خود را از کودکی آغاز کرد و سال‌ها عضو شورای موسیقی صدا و سیمای گیلان بود.

مرحوم  علیزاده درطول فعالیت خود افزون بر ۵۰ آهنگ ساخته است که از جمله آنان «آب، آب، سپیدرود»، «قسم»، «تره قربان»، «قطار»، »پاییزدل»، «نامه»، «پنبه رسه»، «بازگشت»، «مریم»، «آتش دل»، «پروانه»، «فریده»، «سفرکرده»، «لیلا»، «جام بلا»، «گوشه نگیر»، «تی توبه»، «تنگامه»، «پورگمه کم ایشتاو»، «بسوخته سینه»، «تی عاشقم»، «گول آبجی»، «گول پری»، «خورشیدا چی بیگیفته»، «ده زمستان بوشو»، «من بمیرم نواشون»، «انتظار»، «زخم زبونات» و… است.

برات مقیمی

برات مقیمی متولد ۱۳۳۳ روستای داشلی قلعه بجنورد بود، پدرش از کردهای پالکانلو و مادرش از تات‌های گیفان است. برات در داشلی قلعه به مدرسه می‌رود و اما در کنار پدر شغل آهنگری را فرا می‌گیرد.

او دوتار را در ۱۰ سالگی نزد پدر و برادرش محمد نیز فرا می‌گیرد. اما کمی بعد در شیروان نزد همراه بخشی و علی بخشی و حسن یزدانی پنجه هنرمندش را روان می‌کند و در جوانی دوتار نوازی را به عنوان شغل انتخاب و رسماً از سال ۱۳۵۲ وارد معرکه موسیقی شده و از سال ۱۳۶۵ به شهرت هنری دست یافت. این هنرمند فقید در روز ۵ شهریور در گذشت.

 

خبرگزاری شنو درگذشت سه هنرمند  پیشکسوت موسیقی را به جامعه هنری تسلیت ‌می‌گوید.

انتهای پیام/

5/5 - (1 امتیاز)
لینک کوتاه : https://shenonews.ir/?p=18202

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.