تاریخ : جمعه, ۷ دی , ۱۴۰۳ Friday, 27 December , 2024
11
استاد لوریس چکناواریان در گفتگو با «شنو»:

به احترام و عشق کادر درمان خانه‌نشین شدم/ روایت ساخت نخستین اثر کرونایی موسیقی دنیا

  • کد خبر : 5328
  • ۰۴ آذر ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۳
به احترام  و عشق کادر درمان خانه‌نشین شدم/ روایت ساخت نخستین اثر کرونایی موسیقی دنیا

خبرگزاری شنو: اواسط اسفندماه سال گذشته همزمان با شیوع ویروس کرونا در کشور، فعالیت‌های موسیقی هم مانند سایر فعالیت‌‎های فرهنگی و هنری کشور با تعطیلی مواجه شد که این اتفاق تلخ برای اهالی موسیقی یک نکته تاریک و ناامیدکننده محسوب می‌شود، زیرا بازه زمانی یک‌ماهه ۱۵ اسفند تا ۱۵ فروردین‌ماه، پیک طلایی برپایی کنسرت‌ها در […]

خبرگزاری شنو: اواسط اسفندماه سال گذشته همزمان با شیوع ویروس کرونا در کشور، فعالیت‌های موسیقی هم مانند سایر فعالیت‌‎های فرهنگی و هنری کشور با تعطیلی مواجه شد که این اتفاق تلخ برای اهالی موسیقی یک نکته تاریک و ناامیدکننده محسوب می‌شود، زیرا بازه زمانی یک‌ماهه ۱۵ اسفند تا ۱۵ فروردین‌ماه، پیک طلایی برپایی کنسرت‌ها در سراسر کشور به حساب می‌آید که علاوه بر خواننده‌ها و نوازنده‌ها، عوامل مختلفی در حوزه موسیقی در کنار برپایی کنسرت‌ها مشغول به کار می‌شوند و کسب درآمد می‌کنند که با شیوع ویروس کرونا در کشور و تعطیلی کنسرت‌های موسیقی بسیاری از هنرمندان این حوزه خانه نشین شده‌اند.

اما در این میان برخی هنرمندان در دوران کرونا از این خانه نشینی اجباری بهره بردند و تهدید کرونا را به فرصتی ارزشمند تبدیل کردند، تولید آثاری درباره کرونا یا در وصف فداکاری و ازخودگذشتی کادر درمانی کشور به عنوان مدافعان سلامت بود که شاید تولیدات منتشر شده باکیفیت در این باره به تعداد انگشتان یک دست هم نرسد اما همین تعداد اندک هم اقدامی ارزشمند است که نشان می‌دهد هنرمندان خالق این آثار از حس مسؤولیت‌پذیری بالایی برخوردار هستند که خود را ملزم می‌دانند در این شرایط سخت کرونایی در کنار مردم و جهادگران سلامت باشند.

به هر حال تولیدات موسیقی کلاسیک که معمولا مخاطبان خاص و فرهیخته را در پی دارد، به لحاظ مسائل بین‌المللی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است مخصوصا اگر پای اساتید شناخته شده ای در میان باشد، به همین خاطر هنرمندان مطرح و شناخته شده این عرصه در دوران کرونا بیکار ننشستند و دست به خلق آثاری با موضوع کرونا یا در وصف مدافعان سلامت زدند.

استاد لوریس چکناواریان شناخته‌شده‌ترین آهنگساز و رهبر ارکستر ایران که از جایگاه بالای بین‌المللی برخوردار است، نخستین آهنگساز و رهبر اکستر کلاسیک مطرح دنیا محسوب می‌شود که چندی پیش درباره کرونا و حال و هوای این ایام دست به تولید اثر زد.

 

 

لوریس چکناواریان به‌عنوان آهنگساز تاکنون بیش از ۷۵ اثر شامل ۶ اپرا، ۵ سمفونی، ۱ اوراتوریو، ۱ رکوئیم، آثاری در زمینهٔ موسیقی کُر، موسیقی مجلسی، موسیقی باله، پیانو و خوانندگی و همچنین کنسرتوهایی برای پیانو، ویولن، گیتار، سلو و پیپا، در کنار موسیقی‌های متن فیلم ساخته‌است. او بیش از ۱۰۰ اثر با لیبل‌هایی مانند آرسی‌ای، فیلیپس، اِمی و ای‌اس‌وی منتشر کرده‌است.

چکناواریان بسیاری از ارکسترهای مهم جهان از جمله ارکستر فیلارمونیک ارمنستان، «فیلارمونیک انگلستان»، «فیلارمونیک  لیورپول»، «ارکستر مجلسی انگلیس»، «ارکستر سمفونیک لندن» را رهبری کرده‌است.

همچنین این استاد بزرگ در امور خیریه هم همیشه پیشقدم بوه است بطوی که در سال ۲۰۱۴ دو کنسرت را برای کمک به آسیب دیدگان زلزله بم در فرانسه و همچنین کنسرت‌هایی را در ایران و امریکا برای کمک به کودکان مبتلا به سرطان محک رهبری کرده است و جشنواره «هنر برای صلح» ایران که جایزه ویژه سال ۲۰۱۹ کمیسیون یونسکو را دریافت کرده، در خرداد ماه سال جاری این هنرمند پیشکسوت ایرانی را برای دریافت جایزه سال ۲۰۲۰ به این کمیسیون معرفی کرده بود.

 

 

 

در کنار این موارد استاد چکناواریان به عنوان یک ایرانی که از مذهب مسیحیت پیروی می کند، همیشه اظهاراتش درباره وطن دوستی شهره عام و خاص است به طوری که بارها به صراحت گفته است: «به ایرانی بودن خودم افتخار می‌کنم از سویی ارمنستان روزگاری جزئی از ایران بزرگ بود  که در زمان قاجار، ارمنستان به روسیه اهدا شد از سویی دیگر هر ارمنی در ایران خودش را یک ایرانی اصیل قلمداد می‌کند و بنده هم به عنوان یک ارمنی اصالت تاریخی خود را یک ایرانی می‌دانم . البته همیشه ذهنم درگیر این مسئله بوده که وطن اصلی من کجاست زیرا وقتی به ارمنستان می روم حس و حال خوبی پیدا میکنم اما هیچگاه حس واقعی وطن را برای من در پی نداشت تا اینکه زمانی که به زادگاهم (بروجرد) سفر کردم کاملا حس وطن را آنجا درک کردم.»

اما استاد چکناواریان در گفتگویی کوتاه با خبرگزاری شنو درباره قطعه ای که درباره بیماری کرونا ساخته است، گفت: قطعه «کرونا» یک اثر  ۱۵ دقیقه‌ای است که چندی پیش در سه بخش مجزا انتشار یافت.

وی در ادامه افزود: این سه بخش شامل قسمت های «یورش»، «مرگ» و «زندگی» بوده است که همانطور که از اسم هر بخش بر می آید، هر کدام روایتگر موضوع مهمی از تبعات بیماری کرونا هستند که سعی کرده ام آخرین بخش قطعه را به عنوان مهم ترین و تاثیرگذارترین قسمت آهنگ قرار دهم زیرا امید به «زندگی» مهم ترین تفکر است که ما را از مصیبت هایی چون ویروس کرونا نجات میدهد.

 

 

 

این استاد موسیقی درباره سختی های تولید این اثر در شرایط کرونایی کشور گفت: واقعا تولید این سخت به خاطر محدودیت های کرونایی تجربه جدید و در عین حال طاقت فرسایی بود زیرا برای تولید باکیفیت یک اثر رهبر ارکستر و آهنگساز باید ارتباط تنگانگ و عمیقی با نوازندگان ارکستر داشته باشند تا بهترین خروجی ممکن را ارائه دهند اما با توجه به شرایط قرنطینه و عدم دسترسی آسان به نوازندگان، سختی های بسیاری را برای تولید و انتشار قطعه «کرونا» کشیدیم.

چکناوریان در خصوص حال و هوای این روزهایش گفت: شیوع ویروس کرونا در این ایام همه مردم جهان را درگیر کرده است و از همان روزهای نخست که این ویروس در کشور شیوع پیدا کرده بنده هم خود را در خانه قزنطینه کردم  که از این تصمییم دو انگیزه مهم داشتم، نخست حفظ سلامتی خودم و همطوطنانم و دوم به عشق و احترام کادر درمان  که این روزها فداکارانه جان هموطنانشان را نجات می‌دهند.

وی در پایان کرد: البته قرنطینه خانگی بنده به معنای بیکاری نیست بلکه سعی کردم تهدید قرنطینه را به فرصت تبدیل کنم . در این ایام سخت مشغول تولید آثار مختلف هستم که امیدوارم با پایان کرونا برای انتشارشان برنامه ریزی کنم.

 

ثبت امتیاز
لینک کوتاه : https://shenonews.ir/?p=5328

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.