به گزارش خبرگزاری شنو،نشست خبری ششمین سال نوای موسیقی ایران صبح امروز ۶ بهمن ۱۳۹۹ در مجموعه استودیو شهر صدا برگزار شد. در این نشست وارطان ساهاکیان عضو شورای سیاستگذاری، علی جعفری پویان طراح و ایدهپردازِ «سال نوای موسیقی ایران»، محمدمهدی گورنگی مدیر اجرایی، آزاده امیری عضو شورای سیاستگذاری و جمعی از اهالی رسانه حضور داشتند.
به دلیل شیوع ویروس کرونا و محدودیتهایی که وجود دارد، ششمین سال نوای موسیقی ایران به صورت مجازی و با تمرکز بر هنرمندانِ ساکنِ خارجِ از ایران برگزار میشود.
خاچیک باباییان نوازنده ویولن، اسماعیل تهرانی آهنگساز، نوازنده سنتور و رهبر ارکستر، سودابه شمس، ماریو تقدسی خواننده اُپرا، محمدرضا اخوان مدرس آواز کلاسیک، حبیب اله نصیریفر نویسنده و پژوهشگر موسیقی (پدر شرح حالنویسی موسیقی ایران) و فوزیه مجد پژوهشگر موسیقی؛ چهرههایی هستند که در این دوره از سال نوای موسیقی ایران تجلیل میشوند.
در بخش یادبود از تمبر یادبود پنج هنرمند که دیگر در بین ما نیستند، رونمایی میشود: حسین دهلوی، هوشنگ ظریف، حسن یوسفزمان و حسین یوسفزمانی و حسین سرشار، هنرمندانی هستند که تمبر یادبودشان در «ششمین سال نوای موسیقی ایران» رونمایی میشود.
هر کدام از حاضران در این نشست در بخشهای مختلف به بیان توضیحاتی درباره رویدادِ سال نوای موسیقی ایران پرداختند. در ادامه متن صحبتهای هر کدام از حاضران در این نشست را میخوانید:
سال نوا براساس تقدیر از معلمان موسیقی شکل گرفت
علی جعفری پویان: چند سال پیش رویداد سال نوای موسیقی ایران براساس تقدیری از ابراهیم لطفی که استادِ ویولن من بود، شکل گرفت. ایده اصلی براساسِ ادای احترامِ شاگردان به معلمان بود. در دورههای گذشته از ۶ نوازنده تقدیر و تشکر کردیم. این رویداد یک جشن سالانه برای موسیقی است.
از هیچ ارگان و نهادی انتظاری برای همراهی نداریم
محمدمهدی گورنگی: نخستین دوره این سال نوا در سال ۱۳۹۴ و براساس تجلیل از یک پیشکسوت شکل گرفت. همچنان این اصل را سرلوحه کارمان قرار دادهایم تا رسم ادب را در برابر استادان و پیشکسوتان به جای آوریم.
اگر امروز من به عنوان آهنگساز یا مدرس دانشگاه مشغول کار هستم، استادانی بودهاند که برای من زحمت کشیدهاند. ما نباید این استادان را فراموش کنیم.
در روزگاری که بیمهریها و بیتوجهیهایی نسبت به فرهنگ و هنر وجود دارد، خود اهالی هنر و اهالی موسیقی آستین بالا میزنند و به فکر صنف خودشان هستند. گویا ما به جایی رسیدهایم که توقعی از کسی نداریم به جز خودمان؛ دیگر از هیچ نهاد و ارگانی انتظاری نیست و فقط باید به همت خودمان تکیه کنیم.
«رویداد سال نوای موسیقی ایران» ششمین دورهاش را برگزار میکند. این دوره دیگر مختص موسیقی کلاسیک نیست. ما از هفت نفر از بزرگان و پیشکسوتان حوزه موسیقی تجلیل میکنیم که در حوزه موسیقی کلاسیک، موسیقی ایرانی و در حوزه پژوهش فعالیت داشتهاند.
امیدواریم که در سالهای آینده بتوانیم وسیعتر پیش برویم. در حوزه موسیقی نواحی ایران استادانِ ارزشمندی داریم. در حوزه سازسازی، هنرمندان بسیاری داریم، در حوزه صدابرداری و دیگر حوزههای موسیقی چهرههای ارزشمندی داریم که امیدواریم در آینده و در دورههای بعدی، بتوانیم به همه این بخشها بپردازیم.
امیدواریم که در ابتدای سال آینده سایت «سال نوای موسیقی ایران» را راهاندازی کنیم.
مراقبت از جامعه موسیقی برایمان مهم است
آزاده امیری: اهداف سال نوا با خودش رشد کرده است. هدف اولیه تقدیر از بزرگان موسیقی بوده است. اما هرچقدر که پیش میرویم این اتفاق گستردهتر میشود. برای ما مهم است که از جامعه موسیقی مراقبت کنیم.
استادانی که در این دوره از آنها تقدیر میشود، خارج از ایران هستند. ما موزیسینهای بسیاری داریم در خارج از ایران ساکن هستند و در ایران حضور ندارند.
اولویت دیگری که داریم این است که از این بزرگانِ موسیقی، در زمانِ حیاتشان تقدیر کنیم. این رویداد نمادی از دستهای گره کردهی موزیسینهایی است که در کنار هم ایستادهاند و با اجماع و اتحاد این رویداد را شکل دادهاند.
امسال در کنار ما علاقهمندان به موسیقی هم حضور دارند.
همیشه چنین در اندیشه تقدیر از بزرگان بودم
وارطان ساهاکیان: همیشه در ذهنم بود که باید هنرمندان پیشکسوت تجلیل شوند. امروز ایدهای از علی جعفری پویان شکل گرفته که تا ششمین دورهاش پیش آمده است. نسلی که امروز در موسیقی مشغول فعالیت است، خودش را مدیون نسلهای پیشین میداند.
پیشکسوتان موسیقی ریشههای موسیقی ایران بودهاند و ثمرههای تلاش آنها در نسل امروز دیده میشود.
انتهای پیام/