تاریخ : دوشنبه, ۱۲ آذر , ۱۴۰۳ Monday, 2 December , 2024
11

رسانه ملی برای مناظره موسیقی ساخت

  • کد خبر : 15846
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۱:۴۲
رسانه ملی برای مناظره موسیقی ساخت
مشاور مدیر دفتر موسیقی و سرود رسانه ملی گفت: موسیقی مورد استفاده در برنامه مناظره یک قطعه حماسی بی‌کلام است. این قطعه در دفتر موسیقی سازمان صداوسیما تولید شده است. موسیقی مناظره یک موسیقی حماسی، ارکستری است. این اثر با نواختن ساز‌های ایرانی و همراهی گروه کر با حال‌وهوای ایرانی ویژه انتخابات 1400 برای نخستین‌بار به تولید رسیده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شنو، موسیقی برنامه مناظره انتخابات ریاست جمهوری تولید دفتر موسیقی و سرود سازمان صدا وسیماست.

مشاور مدیر دفتر موسیقی و سرود رسانه ملی گفت: موسیقی مورد استفاده در برنامه مناظره یک قطعه حماسی بی‌کلام است. این قطعه در دفتر موسیقی سازمان صداوسیما تولید شده است.رسانه ملی
مهدی صفار با توجه به لزوم جایگزین موسیقی ایرانی به جای موسیقی‌های خارجی و مشهوری که طی سالیان گذشته به‌عنوان موسیقی‌های انتخاباتی مورد استفاده قرار می‌گرفتند افزود: موسیقی مناظره یک موسیقی حماسی، ارکستری است. این اثر با نواختن ساز‌های ایرانی و همراهی گروه کر با حال‌وهوای ایرانی ویژه انتخابات ۱۴۰۰ برای نخستین‌بار به تولید رسیده است.

مشاور مدیر دفتر موسیقی و سرود سازمان صدا وسیما با بیان اینکه موسیقی مناظره بخشی از یک اثر ۴۰ دقیقه‌ای است افزود: این ویژگی‌ها به این اثر رنگ حماسه، عشق، شور و امید داده است. قطعاتی با ابعاد فنی منحصربه‌فرد و با ۸ تا ۱۰ موضوع مختلف است که در ۴۰ دقیقه آوای حماسه سر می‌دهد. بدون‌شک شور و هیجان خاصی به ویژه‌برنامه‌های انتخاباتی ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ بخشیده است.

وی افزود: این اثر با ارکستری که از فرهنگ غرب وارد فرهنگ ما شده، اجرا شده است، اما جملاتی که بیان می‌کند، غربی نیست. از طرف دیگر ساز سنتور که راوی اصلی نغمات اثر است یک ساز ملی و ایرانی است. زیبایی این اثر در این است که زبان باشکوهی دارد. این اثر بیانگر حال‌وهوای امروز مردم و جوانان و سرزمین ماست.
صفار گفت: این اثر یک موسیقی ایرانی غیرسنتی، جدید و متفاوت است. با اینکه مثل دیگران است، اما خودش است. یک ایرانی مستقل با زبان و بیان امروزی! یک ایرانی با قدرت که قدرتش را تنها با ذکر خاطرات رستم به دست نیاورده بلکه از تلاش‌ها و جانفشانی‌های امروز خودش نیز حرف دارد.

وی ادامه داد: اگرچه نمونه‌های مشابهی از این شکل آثار ارکسترال را بار‌ها از آهنگسازان ایرانی و غیرایرانی شنیده بودیم. اما وقتی به این اثر جدید که توسط دفتر موسیقی ساخته شده گوش می‌دهیم خیلی سریع متوجه می‌شویم با وجودی‌که از همان عناصر استفاده کرده است، ولی شبیه هیچ‌کدام از آن‌ها نیست. این نکته آنجا اهمیت پیدا می‌کند که بعضی آهنگسازان ایرانی و غیرایرانی که از این دست آهنگ‌ها ساخته‌اند خودشان نیز به تکرار دچار شده بودند، ولی آهنگساز این آثار با هنرمندی تمام از تقلید و تکرار و کپی‌برداری که در بسیاری از ساخته‌های موسیقی ایران و جهان رایج است فاصله گرفته.  این مهم‌ترین نقطه‌قوت این آثار است که در همان شنیدن برای نخستین‌بار به راحتی قابل‌درک است.

مشاور مدیر دفتر موسیقی و سرود سازمان صدا وسیما در پایان افزود: این اثر در بیان عظمت و شکوه امروز ما بسیار شنیدنی و اثرگذار است. می‌تواند نقطه شروع خلق آثاری زیباتر و با عظمت‌تر باشد. آثاری که می‌تواند شاهنامه‌ای جدید باشد؛ شاهنامه‌ای از شهادتنامه‌های جوانان امروز.

انتهای پیام/

ثبت امتیاز
لینک کوتاه : https://shenonews.ir/?p=15846

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.