تاریخ : چهارشنبه, ۱۸ مهر , ۱۴۰۳ Wednesday, 9 October , 2024
3

پیشنهاد ویژه دبیر موسیقی فجر

  • کد خبر : 28984
  • ۱۰ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۹
پیشنهاد ویژه دبیر موسیقی فجر
رضا مهدوی دبیر سی‌ونهمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر با اشاره اینکه نباید این دید را داشته باشیم که پاپ برای سرگرمی مردم و درآمدزایی بخشی از جشنواره است گفت: پیشنهاد دادم برای سال آینده جشنواره اختصاصی موسیقی تلفیقی با پاپ ایرانی داشته باشیم. چرا که معتقدم زیبنده ترین خروجی جشنواره ها باید در جشنواره‌ بین الملل موسیقی فجر بروز یابد .
به گزارش خبرگزاری شنو،  رضا مهدوی دبیر سی‌ونهمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر با اشاره به نقش ویژه سبک پاپ در این جشنواره اظهار داشت: موسیقی پاپ ایرانی، بعد از انقلاب شکل خود را پیدا کرده است. بدنه این سبک به قدری وسیع شده که رسانه‌ها را تحت تاثیر خود  قرار داده است. تا جایی که تک شیار‌ها در گونه‌های مختلف و البته  حجم بیستری در موسیقی مردم وار بیشترین وقت مجوزهای مرکز موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: با توجه به حضور موسیقی پاپ در بخش جنبی جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر در سال‌های گذشته، باید به این بخش از موسیقی کشور نگاه جدی‌تری پیدا کنیم. در کنار دیگر گونه‌های موسیقی ملی ایران، قبل اینکه نگاه جشنواره‌ای به این موضوع  باشد باید سعی کنیم موسیقی مردم وار را با عنایت به ایرانی بودن در راستای سبک زندگی و خانواده ایرانی آن مدنظر باشد. از اصطلاح پاپ ایرانی به جای پاپ استفاده کنیم چرا که هویت پاپ برای هر کشوری شناسه خود را داراست  و در ایران با تنظیم‌هایی از دیگر کشورها به گوش مردم می رسد که همانند هجوم دیگر زبان‌ها به زبان معیار فارسی محسوب می‌شود.‌در مرحله اول باید برای آن جایگاهی قرار دهیم.
مهدوی همچنین درباره تغییر نگاه در بخش پاپ جشنواره سال آینده موسیقی فجر به فارس گفت: بنده پیشنهاد دادم برای سال آینده جشنواره اختصاصی موسیقی تلفیقی با پاپ ایرانی داشته باشیم. چرا که معتقدم زیبنده‌ترین خروجی جشنواره‌ها باید در جشنواره‌ بین الملل موسیقی فجر بروز یابد.زمانی که جشنواره موسیقی نواحی، موسیقی جوان و سرود فجر و دیگر جشنواره‌ها از سوی بخش خصوصی داریم باید از آن ها خروجی داشته باشیم که نشان دهنده اعتبار بخش بودن این جشنواره‌ها و کلان موسیقی فجر است.
وی افزود: حالا که موسیقی پاپ ایرانی جایگاه فراگیر و رسانه‌ای دارد و مردم به این میزان از آن استقبال می‌کنند و از لحاظ اقتصادی هم آورده خوبی نسبت به موسیقی‌های دیگر دارد باید برای آن شاخص‌گذاری کرد و به آن جایگاه ویژه قائل شد.پس از پایان جشنواره می‌توانیم بهترین آن‌ها را شناسایی کنیم و با حضور چهره‌های شاخص و برتر پیشکسوت موسیقی پاپ دهه شصت الگوسازی و نمونه آفرینی داشته باشیم. یعنی وجه سومی را با این حرکت استخراج کنیم که آن‌ها را به داوری هم بکشانیم و جایزه خاص و یا جایزه باربد را هم به آن‌ها اختصاص دهیم. نباید این دید را داشته باشیم که پاپ برای سرگرمی مردم و درآمدزایی بخشی از جشنواره است و فقط به دنبال سود بردن از آن باشیم. امیدوارم برای این نگاهی که عرض کردم سال بعد بتوانیم بخش‌هایی از آن را اجرایی کنیم. متاسفانه امسال شرایط آن فراهم نیست.
دبیر جشنواره موسیقی بین الملل فجر همچنین با اشاره به حضور خواننده‌های نسل جوان در این جشنواره به خبرنگار فارس گفت: حضور خواننده‌های نسل نو و موسیقی پاپ ایرانی جذابیت جشنواره را پررنگ‌تر می‌کند. تیمی وجود دارد که بر اساس استقبال، جایگاه و نوع موسیقی بر اساس نگاه جشنواره‌ای و راهبردی کلان موسیقی کشور، خواننده‌ها و آهنگسازان و تنظیم کنندگان و نوازنده‌های برتر را انتخاب و برای آن‌ها سالنی داده می‌شود تا بتوانند به اجرا بپردازند.
 براساس این خبر، سی‌ونهمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر از ۲۳ تا ۲۸ بهمن به دبیری رضا مهدوی برگزار خواهد شد.
ثبت امتیاز
لینک کوتاه : https://shenonews.ir/?p=28984

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.