پیامدهای کاهش شنوایی برای سلامتی
در بررسیهای دکتر فینک، نکته قابل توجه این است که افرادی که از سیستمهای صوتی شخصی (که دستگاههای امپیتری پلیر یا پخشکننده موسیقی نیز نامیده می شوند) متصل به هدفون یا هندزفری استفاده میکنند – و می توانند بدون مزاحمت دیگران فایلهای صوتی را بشنوند – به شنوایی خود آسیب وارد میکنند.
فینک میگوید: به ویژه برای جوانان … استفاده از سیستم صوتی شخصی منبع اصلی قرار گرفتن در معرض سروصدای زیاد و دائمی به ویژه در اوقات فراغت است. چنین جوانانی هنگامی که به اواسط زندگی خود می رسند -احتمالاً در اوایل تا اواسط ۴۰ سالگی- به اندازه پدربزرگ و مادربزرگ خود در سنین ۷۰ و ۸۰ سالگی، قدرت شنوایی خواهند داشت.
کاهش شنوایی علاوه بر از دست دادن برخی تواناییهای ارتباطی، با کاهش شناختی نیز ارتباط دارد. طبق یک مطالعه معتبر در سال ۲۰۱۱، افرادی که کمشنوا هستند در مقایسه با افرادی که دچار کمشنوایی نیستند، به روشهای زیر در معرض خطر ابتلا به زوال عقل هستند: افراد با کمشنوایی خفیف تقریباً دو برابر سایرین خطر ابتلا به زوال عقل دارند، کسانی که سطح متوسطی از شنوایی خود را از دست داده اند، سه برابر خطر داشته و افرادی که مقدار زیادی از قدرت شنوایی خود را ندارند، پنج برابر در معرض آلزایمر هستند.
به گفته بسیاری از کارشناسان و متخصصان، همواره پیشگیری حتی در مقادیر اندک از هزاران هزار درمان بهتر است. اگر از اکنون شروع به بهبود عادتهای سلامتی و شنیداری خود کنید یک سرمایه گذاری در طولانی مدت برای خود کردهاید؛ نه تنها با جلوگیری از کاهش شنوایی، بلکه خطر زوال عقل با افزایش سن نیز کاهش پیدا میکند.پ
انتهای پیام/